Ranish Tweed (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2018-08-23
Förlag
Modernista
Översättare
Jessica Hallén
ISBN
9789177813514

Ranish Tweed E-bok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-08-23

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ny thriller av succéförfattaren bakom Lewis-trilogin

Nominerad till en CWA Dagger In The Library Award


Niamh och Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio år och äger tillsammans det exklusiva väveriföretaget Ranish Tweed. På en affärsresa till Paris, där de ska göra marknadsföra sina tyger, upptäcker Niamh först att Ruairidh har en affär, och blir sedan vittne till hur han och hans älskarinna dödas av en bilbomb.
Förtvivlad återvänder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlägsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka på sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma på vem som skulle kunna ha velat se honom död.
Den franska polisen, som till en början misstänkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstänkta: Niamh själv. De båda kvinnorna dras under utredningen allt närmare varandra - och mot en dödlig, hänsynslös fiende.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Ranish Tweed är hans nya thriller, som än en gång utspelar sig på det skotska höglandet.

»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT om Lewis-trilogin

»Ranish Tweed är en rafflande thriller om kärlek och hämnd, med Yttre Hebriderna som fond. Peter May frammanar miljöer som är nästan magiska i sin otämjda skönhet.« | New York Journal of Books

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« | Marilyn Stasio, The New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ranish Tweed. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lite besviken
    agneta eriksson, 2 september 2018

    Inte lika vass som hans tidigare, tyvärr. Jag ser fram emot nästa bok! Historien känns lite tunn och ytlig. Miljöskildringarna är inte lika målande som i de tidigare böckerna

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter May