Kött och ben och vatten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2018-07-17
Förlag
Modernista
Översättare
Erik MacQueen
ISBN
9789177813750
Kött och ben och vatten (e-bok)

Kött och ben och vatten (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-07-17
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En av världslitteraturens mest spännande nya röster

»Fängslande debut om minne och trauma.« Daily Telegraph


André Cabral, läkare bosatt i London, har inte varit i hemlandet Brasilien på trettio år. Minnena från uppväxten i Brasilien kunde lika gärna varit någon annans tills det där brevet kom, som han burit med sig i veckor utan att berätta om det för någon. Den loja pendlingen mellan Ipanema och familjens lyxvåning, alla ansvarslösa fester i Rio, extrajobbet på hans pappas plastikkirurgimottagning och så hans hemliga förhållande med Luana, dotter till familjens hemhjälp. Oförmögen att stå emot brevets dragningskraft är André påväg hem, för att få fatt i sitt eget förflutna.

Luiza Saumas Kött och ben och vatten är en förbluffande rik debutroman. Ur en slumrande alldaglig brasiliansk-engelsk mans livsberättelse framträder ett land, Brasilien under militärdiktaturen, ett samhälle hårt styrt av klass, ras och kön, en värld nätt och jämnt uthärdlig i sina våldsamma villkor såväl som sin skönhet.

I svensk översättning av Erik MacQueen.

LUIZA SAUMA är en brasiliansk författare och journalist, född i Rio de Janeiro och i dag bosatt i London. Kött och ben och vatten [Flesh and Bone and Water, 2017] är hennes debutroman, hyllad i Europa såväl som i USA - en försåtlig vardaglig, efterhand svindlande berättelse om familj, ras, klass, kön, livslögner och villfarelser, vars spelplatser är Rio de Janeiro under militärjuntans era, London och Amazonfloden.


»En fantastisk besvärjelse av ett Brasilien av både heta, rykande soluppgångar och Ipanemas pikanta våld.« The New Yorker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kött och ben och vatten