Middlesex (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
806
Utgivningsdatum
2018-08-01
Förlag
Modernista
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
ISBN
9789177814436
Middlesex (e-bok)

Middlesex (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-01
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Vilka förväntningar du än har på Middlesex så lär du häpna. Det här är den sortens roman du sträckläser, och läser om direkt.« | Jonathan Safran Foer

Callie, eller Cal, föddes två gånger först som flicka 1960, sedan som pojke 1974. Med den gåtfulla redogörelsen börjar Middlesex.

Calliope Stephanides inser varför hon inte är som andra när en tre generationer gammal familjehemlighet avslöjas. 1922 tvingades den grekiska familjen fly från sin hemby i Anatolien, i samband med grek-turkiska kriget. När Calliopes farmor och farfar anlände till USA liknade de vilket älskande par som helst ? ingen fick veta att de i själva verket var syskon. Först många år senare uppdagas hemligheten genom barnbarnet Callie, eller Cal - en av de mest hänförande berättarrösterna i engelskspråkig litteratur på senare år.

Middlesex [2002], Jeffrey Eugenides Pulitzerpris-vinnande andra bok har kallats 2000-talets stora amerikanska roman. En berättelse om öde, om vårt genetiska arv och om möjligheten till revolt. Här i svensk översättning av Hans-Jacob Nilsson.

JEFFREY EUGENIDES är en amerikansk författare, född i Detroit 1960, med grekisk far och irländsk-engelsk mor. The Virgin Suicides gick som följetong i The Paris Review innan den gavs ut i bokform 1993 och blev en av nittiotalets mest omtalade debutromaner. Efterföljande Middlesex [2002] belönades 2003 med Pulitzerpriset, ett av världens mest prestigefyllda litterära priser.

»En förunderligt rik, mångbottnad roman. Dess enorma succé är helt och fullt förtjänad.« | Salman Rushdie

»Stor, uppkäftig - lysande roman.« | The Boston Globe

»Mest av allt är denna bok en kolossal akt av undran, fantasi - och kärlek.« | The New York Times Book Review
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eugenides Jeffrey

  • Virgin Suicides

    Eugenides Jeffrey

    »Eugenides har den riktige berättarens mest magiska gåva: förmågan att förvandla det vardagliga till något fantastiskt.«¿|¿ The New York Times Virgin Suicides ¿utspelar sig i Michigan-förorten Grosse Pointe. En grupp män försöker tjugo år efteråt ...

Bloggat om Middlesex