Mörkret (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hulda Hermannsdóttir (del 1)
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-09-03
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
Originaltitel
Dimma
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 145 x 23 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789177814573
Mörkret (inbunden)

Mörkret

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-03
145
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Första boken i Hulda-trilogin
 

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« | The Sunday Times

En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd. I stället fann hon sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.

Hulda Hermannsdóttir, kommissarie vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Dessförinnan ges hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon finner är något avsevärt mycket värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kolleger försöker bromsa utredningen, finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen riskerar hon sitt eget liv.

Mörkret är den första boken i en planerad romantrilogi om poliskommissarie Hulda Hermannsdottír, av Islands just nu hetaste kriminalromanförfattare, Ragnar Jonásson. I svensk översättning av Arvid Nordh.

 

 

RAGNAR JONÁSSON är en prisbelönt isländsk kriminalromanförfattare, omtalad som tongivande i den nya vågen »Nordic Noir«. Hans böcker är sedan tidigare översatt till engelska och franska. Med Mörkret den första romanen i serien om Hulda Hermannsdóttir introduceras hans författarskap för första gången på svenska.

Crime Novel of the Month i The Sunday Times

 

»Mästerligt berättad. Med ett i sanning chockerande slut.« | The Guardian

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mörkret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörkret
  betttybook (Sandviken), 10 mars 2022

  Det här är första boken jag läser av isländska Ragnar Jonásson. Mörkret är första delen i en trilogi om poliskommissarie Hulda Hermannsdottír som är på väg att gå i pension. I själva verket kommer de följande delarna tidsmässigt att placera sig före Mörkret.

  Hulda väljer ett sista fall att lösa och det gäller ryska Elena som funnits död på en strand ett år tidigare. Dödsorsaken gick inte att fastställa och Hulda's kollega Alexander som hanterade fallet drog slutsatsen att Elena förmo... Läs hela recensionen

 2. En mörk berättelse
  Torsten Lantz, 8 september 2020

  Huvudperson är kriminalinspektör Hulda. Hon är inne på sitt sista år som polis sedan blir det pension.
  Huldas chef meddelar att hon kommer att få lämna polisyrket lite tidigare än var som var tänkt. Hon ska få välja ett gammalt fall att arbetar med sin sista tid som polis.

  Hulda väljer ett 1 år gammalt ärende där en ung kvinnna 27 år anträffats död i en vik. Utredningen som gjorts är bristfällig.

  Slutet på berättelsen är mycket oväntad. Det finns nämligen två stycken böcker till med polisen Hulda.
  Ön och Dimma.

 3. Avskalad nordisk noir
  Björn Sundkvist, 19 juni 2020

  Mycket bra koncentrerad thriller med uppseendeväckande och upprörande slut. Sparsamt språk utan onödiga utvikningar. Kan bli en klassiker. Tänker läsa övriga i serien. Rekommenderas!

 4. Mörkret
  Lena Annicka Bergqvist, 29 november 2018

  Jag tyckte inte om den. Jag köpte den efter att den blivit omnämnd i TV-programmet Godkväll som lovordade den och sa att speciellt slutet skulle vara helt otroligt. Jag upplevde boken som "torr" på något konstigt sätt, konstigt skriven och slutet var inte särskilt uppseendeväckande. En medioker roman.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ragnar Jónasson