Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2018-08-30
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789177814580
Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1) (e-bok)

Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1) E-bok

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första boken i succéserien om Hulda Hermannsdóttir.

»Fantastisk. Jag sträckläste den.« Anna-Karin Ferm, SVT Go?kväll

»Jag har aldrig läst något så dramatiskt och oväntat.« Ingalill Mosander, SVT

En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd, men fann i stället sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.

Hulda Hermannsdóttir, kriminalinspektör vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Men innan dess får hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon upptäcker i sin utredning är något betydligt värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kollegor försöker bromsa utredningen finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen måste hon riskera sitt eget liv.

Mörkret är den första boken i den hyllade serien om Hulda Hermannsdóttir. I översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret är den första delen i serien om kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir och den första av Ragnar Jonássons böcker som kommer ut på svenska. Mörkret utspelar sig i slutet av Hulda Hermannsdóttirs karriär, medan de följande böckerna i serien, Ön och Dimma, är förlagda till ett tidigare skede i hennes liv.

Månadens kriminalroman i The Sunday Times

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« The Sunday Times

»Mästerligt berättad, med en chockerande upplösning.« The Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  Monica Engdahl, 8 mars 2021

  Den var lika spännande som.. att.. se.. färg.. torka... Har läst 60 % och det kliar i hela kroppen när det inte händer något.. och då läser jag normalt minst en bok i veckan.
  Har aldrig varit på Island så jag tyckte det kunde vara berikande.. Men skam den som ger sig.. kan vara första boken som är dryg.. får väl läsa alla, som jag gjort med alla andra författare.. Återkommer!!

 2. Märklig
  isabella, 10 februari 2019

  Den kunde varit bra som lite längre, mera detaljerad. Nu var den bra men som en längre skol uppsats. Det fans material för en riktigt gedigen story och personskildringarna och historierna kring personerna kunde varit mycket mera innehållsrika. Tyvärr, författaren har ett bra koncept men det blev tunt

 3. Klart läsvärd
  -, 16 september 2018

  Boken har bra beskrivningar och det är intressant att lära känna Hulda, men jag blev besviken mot slutet av boken och undrar hur serien ska fortsätta nu.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jónasson Ragnar

 • Aska

  Jónasson Ragnar

  Andra boken i¿Det mörka Island-serien »Mästerlig.« Deckarlogg »Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN »Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times En man hittas brutalt ihjälslagen ...