Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Hulda Hermannsdóttir (del 1)
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2018-09-07
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789177814580
Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1) (e-bok)

Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1) E-bok

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-09-07

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första boken i den hyllade serien om Hulda Hermansdóttir

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« | The Sunday Times


En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd. I stället fann hon sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.
Hulda Hermannsdóttir, kommissarie vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Dessförinnan ges hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon finner är något avsevärt mycket värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kolleger försöker bromsa utredningen, finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen riskerar hon sitt eget liv.
Mörkret är den första boken i en planerad romanserie om poliskommissarie Hulda Hermannsdottír, av Islands just nu hetaste kriminalromanförfattare, Ragnar Jónasson. I svensk översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON är en prisbelönt isländsk kriminalromanförfattare, omtalad som tongivande i den nya vågen »Nordic Noir«. Hans böcker är sedan tidigare översatt till engelska och franska. Med Mörkret den första romanen i serien om Hulda Hermannsdóttir introduceras hans författarskap för första gången på svenska.

Crime Novel of the Month i The Sunday Times

»Mästerligt berättad. Med ett i sanning chockerande slut.« | The Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  Monica Engdahl, 8 mars 2021

  Den var lika spännande som.. att.. se.. färg.. torka... Har läst 60 % och det kliar i hela kroppen när det inte händer något.. och då läser jag normalt minst en bok i veckan.
  Har aldrig varit på Island så jag tyckte det kunde vara berikande.. Men skam den som ger sig.. kan vara första boken som är dryg.. får väl läsa alla, som jag gjort med alla andra författare.. Återkommer!!

 2. Märklig
  isabella, 10 februari 2019

  Den kunde varit bra som lite längre, mera detaljerad. Nu var den bra men som en längre skol uppsats. Det fans material för en riktigt gedigen story och personskildringarna och historierna kring personerna kunde varit mycket mera innehållsrika. Tyvärr, författaren har ett bra koncept men det blev tunt

 3. Klart läsvärd
  -, 16 september 2018

  Boken har bra beskrivningar och det är intressant att lära känna Hulda, men jag blev besviken mot slutet av boken och undrar hur serien ska fortsätta nu.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ragnar Jónasson