Den tysta patienten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-05-17
Förlag
Modernista
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
The Silent Patient
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
486 g
SAB
Hce
ISBN
9789177814658
Den tysta patienten (inbunden)

Den tysta patienten

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-17
192
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
2019 års stora thriller-hype

»Smart, sofistikerat berättande genomsyrat av genuin spänning.« Lee Child

»Fullkomligt briljant!« Stephen Fry

Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia den tysta patienten ökänd.

Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet.Hans besatthet av Alicia av att få henne att prata och att få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom.

 

ALEX MICHAELIDES är född på Cypern och numera bosatt i USA. Hans kriminaldebut Den tysta patienten [The Silent Patient] har fått explosiv uppmärksamhet och blivit 2019 års stora thriller-hype, med återkommande referenser till Paula Hawkins Kvinnan på tåget och A. J. Finns Kvinnan i fönstret. Boken har hyllats av kollegor och kritiker och är redan en stor försäljningssuccé i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den tysta patienten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Börjar som en skönlitterär berättelse
  Morran (Medvägaskogen), 10 november 2019

  Den här boken läste jag tack vare att den började som en skönlitterär bok. Jag kände inte alls till boken utan tog den bara för att testa och läsa den. Boken handlar om terapeuten Theo som arbetar med den tysta patienten Alicia.
  Berättelsen vävs omkring båda huvudpersonernas vardag och med tillbakablickar på deras uppväxtvillkor. Jag tycker om Alex Michaelis sätt att berätta om sjukhusmiljön, vardagsmiljöerna och personernas sätt att leva sina liv.
  När man tror att man vet hur boken ... Läs hela recensionen

 2. Spännande thriller!
  Lollos bokhörna, 25 juni 2019

  Oj! Ojojoj! Jag hade höga förhoppningar när jag började läsa "Den tysta patienten" av Alex Michaelides eftersom jag läst mycket om boken. Och oj vad den var spännande.

  Boken handlar om en kvinna som blir anhållen för att ha mördat sin man. Ingen får ur henne ett ord och hon blir inlagd på en psykiatrisk anstalt. Boken växlar mellan nutid och kvinnans dagboksanteckningar före mordet. Vi får även följa psykoterapeuten som försöker få henne att prata igen.
  Författaren bygger upp sp... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alex Michaelides