Hantverkaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2018-08-30
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
ISBN
9789177815082
Hantverkaren (e-bok)

Hantverkaren E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-30
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första boken om poliskommissarie Florence Lovelady av Storbritanniens deckardrottning

Nominerad till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin!


»Bolton när hon är som bäst. Suveränt välskriven, blodisande underhållning.« The Guardian

Hängiven far

eller hänsynslös mördare?

Gripandet av begravningsentreprenören Larry Glassbrook blev startpunkten för Florence Loveladys lysande karriär inom det brittiska polisväsendet. Glassbrook dömdes för de bestialiska morden på tre ungdomar i den lilla staden Sabden i nordvästra England. Offren hade begravts levande, i kistor som Glassbrook själv tillverkat. Han erkände och fallet verkade lika glasklart som det var spektakulärt.

Trettio år senare är Larry Glassbrook död, och Florence återvänder till Sabden för att närvara vid begravningen och en gång för alla sätta punkt för den makabra historien. Men så börjar händelser ur det förflutna upprepa sig ? på ett fasaväckande sätt.

Är det möjligt att Florence hade fel den där gången för många år sedan? Eller är det någonting annat, ännu mörkare, som nu satts i spel?

SHARON BOLTON, född i Lancashire i England, har snabbt blivit en av Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare. Hon har nominerats till en rad priser, bland annat CWA Gold Dagger, ITW Thriller Award och Mary Higgins Clark Award. Hantverkaren [The Craftsman, 2018] är hennes senaste, helt fristående kriminalroman.

»Sharon Bolton är mästare i att bygga upp skräckstämningar.« Lotta Olsson, DN

»Ett absolut måste på läslistan. Denna mångfaldigt prisbelönta deckardrottning blir bara bättre.« Anders Larsson, Svenska deckarfestivalen Sundsvall
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hantverkaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant men förutsägbar
    Jolen, 20 januari 2019

    En välskriven bok som ger läsaren underhållning och en insikt i svårigheter som de tidiga kvinnliga poliserna i UK möte under 60 talet. Dock så är personporträtten enkla och stereotypa och det var för enkelt att lista ut vem som var den "stora skurken". En bra bok för en längre flygning men ingen bok som man längtar efter att återvända till efter att man har lagt ner den för att äta middag.

Visa alla 1 recensioner