Fängelsebreven (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
913
Utgivningsdatum
2018-12-20
Förlag
Modernista
Översättare
Kjell Waltman, Leif Janzon, Jan Ristarp, Gabriel Setterborg
ISBN
9789177815358
Fängelsebreven (e-bok)

Fängelsebreven (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-12-20
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Hjärtslitande och inspirerande. Ger oss en direkt inblick i hur Nelson Mandela utvecklades till en av vår tids moraliska hjältar.« New York Times

När Nelson Mandela, då 44-årig advokat och ANC-aktivist, arresterades av Sydafrikas apartheidregim 1962, anade han inte att han skulle tillbringa de kommande 27 åren i fängelse. Under dessa 10.052 dagar i trånga fängelseceller skrev Mandela hundratals brev till myndigheter, aktivister, regeringstjänstemän och till sin fru Winnie och sina fem barn. 255 av dessa brev - de flesta aldrig tidigare offentliggjorda - finns samlade i den här boken och ger ett intimt porträtt av Nelson Mandela.

Fängelsebreven kommer med självklarhet ställas vid sidan av Den långa vägen till frihet [1994] som en omistlig dokumentation av en av 1900-talets mest inspirerande historiska personer. Breven är indelade efter de fyra olika fängelser där Mandela internerades, och varje del inleds med en introduktion som ger en historisk översikt. Bokens redaktör, journalisten och författaren Sahm Venter, har i decennier haft anti-apartheid-rörelsen som sitt främsta område. Förordet är skrivet av Zamaswazi Dlamini-Mandela, dotterdotter till Nelson Mandela och Winnie Madikizela-Mandela.

I svensk översättning av Leif Janzon, Jan Ristarp, Gabriel Setterborg & Kjell Waltman.

NELSON MANDELA [1918-2013] var en sydafrikansk advokat, politiker och statsman. Mandela var 1994-1999 den förste sydafrikanske president som valts i demokratiska val med rösträtt för hela befolkningen. 1993 tilldelades han Nobels fredspris. När han fängslades 1962, som aktiv och tongivande medlem av ANC (African National Congress), var det med hjälp av amerikanska underrättelsetjänsten CIA, som ända fram till 2008 stämplade Mandela som terrorist.

»Häpnadsväckande. Eftersom Mandelas tankar och känslor här artikuleras i realtid får vi en ny lins genom vilken vi kan betrakta hans personliga och politiska utveckling. Mest av allt förklarar breven hur Mandela kunde överleva den tärande fängelsevistelsen med sin passion och sin integritet intakt.« Los Angeles Times

»Ett oumbärligt, intimt porträtt av den store ledaren.« Kirkus Reviews

»Nelson Mandelas brev berättar en historia bortom sina egna ord.« Tayari Jones, New York Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »