Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
763
Utgivningsdatum
2018-05-09
Förlag
Modernista
Översättare
Lill-Inger Eriksson
ISBN
9789177815662
Trilogin (e-bok)

Trilogin E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-09
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Romantrilogin Molloy [1951], Malone dör [1951] och Den onämnbare [1953] brukar betraktas som Samuel Becketts viktigaste prosaverk. En svindlande undersökning av ett av människans äldsta älsklingsmotiv, ursprunget, men där all självkännedom avslöjas som illusion. Liksom karaktärerna krälar sig texten sakta men säkert fram mot sin logiska slutpunkt ? en värld där inga människor finns, inget medvetande.

Trilogin hör till modernismens portalverk. Här samsas de tre romanerna i en och samma bok, i svensk översättning av Lill-Inger Eriksson och med ett förord av kritikern och litteraturforskaren Jesper Olsson.

SAMUEL BECKETT föddes 1906 i Dublin av irländska föräldrar och var bosatt i Frankrike från 1938 till sin död. 1969 belönades han med Nobelpriset i litteratur.

»Becketts trilogi är en litteratur som får tanken att svindla. Att som vuxen tillåtas tillträde till den existentiella zon där varje liten rörelse framstår som ny och outforskad är lika omtumlande som den första förälskelsen. Det går igenom hela nervsystemet.« | Anna Hallberg , Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Beckett Samuel

  • I väntan på Godot

    Beckett Samuel

    Vladimir (Didi) och Estragon (Gogo) möts nära landsvägen, vid trädet. De delar en morot. Funderar över på om de ska hänga sig; väger för och emot. I väntan på Godot. Samuel Becketts I väntan på Godot [ En attendant Godot , 1953] är den moderna dra...