Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2018-05-09
Förlag
Modernista
Översättare
Caj Lundgren
ISBN
9789177815686
A Clockwork Orange (e-bok)

A Clockwork Orange (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-09
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det gör ont att ha en kropp ? i alla fall om du råkar röra dig på fel gata, på fel sätt, i Anthony Burgess stålhättehårda A Clockwork Orange, romanen som en gång myntade termen ultravåld.

Burgess tar oss med på en resa in i en mardrömslik framtid där våldsbesatta gäng styr över den nattliga staden. Han skrev boken efter att hans fru rånats och misshandlats i ett mörklagt London under andra världskriget. Vreden över händelsen fick Burgess att reflektera över den mänskliga friheten. Hur fri kan människan tillåta sig att vara? Och vad är priset för en inskränkning av friheten?

A Clockwork Orange blev en omedelbar klassiker när den gavs ut 1962 och fick ett andra liv med Stanley Kubricks filmatisering 1971. Denna utgåva presenterar boken i sin helhet, med det ursprungliga slutkapitlet från den brittiska originalversionen.

ANTHONY BURGESS [1917-1993] var en engelsk författare och kritiker, född i Manchester. Burgess skrev en lång rad romaner, såväl som studier av författare som William Shakespeare och James Joyce. The Times har rankat Burgess som en av de främsta brittiska författarna under efterkrigstiden.

»En strålande roman. En brutal satir över förvrängda individuella och kollektiva medvetanden.« | New York Times

»En av tidernas mest banbrytande och inflytelserika romaner ? och en av de bästa.« | Irvine Welsh
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om A Clockwork Orange