Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2018-05-09
Förlag
Modernista
Översättare
Ingegärd Martinell
ISBN
9789177815693

Processen E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-05-09

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 12 format & utgåvor
»Någon måste ha baktalat Josef K., ty en morgon blev han häktad utan att han hade gjort något ont.«

På sin trettioårsdag vaknar K. till den olustiga nyheten att han är häktad. Någon information om vilket brott han ska ha begått får han inte. I stället tillåts han att som vanligt gå till jobbet på banken - i väntan på ett första förhör. Undan för undan finner K. sitt liv invaderat av antydanden om skuld och straff. I de förtvivlade försöken att kommunicera med myndigheterna får Processen sin oundvikliga gång.
Franz Kafkas roman Processen [Der Prozess, postumt utgiven 1925] hör till världslitteraturens mest berömda texter. Som ingen annan, varken före eller efter honom, gestaltar Kafka den moderna människans sprattlande inför Lagen som ren idé, Lagen som begär, en människa vars verklighet, både till det inre och det yttre, genomsyrats av byråkrati.
I svensk översättning av Ingegärd Martinell.

FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist. En stor del av hans verk publicerades postumt, mot hans vilja. I dag anses han vara en av 1900-talets allra viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre romanerna, Processen, Slottet och Amerika är de bärande pelarna på vilka det ryktet vilar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Processen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En klassiker är en klassiker... men besviken
    Helena C, 21 juni 2019

    Läste boken eftersom jag var nyfiken på varifrån uttrycket "kafka-situation" kommer, och tänkte att jag dessutom kan allmänbilda mig lite gnm att läsa en gammal klassiker som jag nog missat.
    Boken tog inte så lång tid att läsa (vissa klassiker tar ju livet av en...), och det var absolut värt det för att bli lite mer allmänbildad.
    Blev dock besviken på innehållet. Har läst en del recensioner, och Processen har ju haft en enorm betydelse - när den kom ut, och även senare. Kan inte rikt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka