När repet brister (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2019-04-25
Förlag
Modernista
Översättare
Nils Larsson
ISBN
9789177817123
När repet brister (e-bok)

När repet brister (e-bok)

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-25
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vinnare av National Book Awards för BÄSTA KRIMINALROMAN

Nominerad till Man Booker Prize


»Den bästa kriminalroman jag läst på väldigt länge.« Val Mcdermid

»En stilsäker thriller. Belinda Bauers kriminalromaner är något utöver det vanliga.« Johannas deckarhörna

Hon är inte ensam?

men kommer att önska att hon var det

»Nu är det Jack som bestämmer«, sa deras mamma innan hon gick för att hämta hjälp. »Jag är strax tillbaka.« Elvaårige Jack och hans två systrar sitter kvar i den kvalmiga bilen, där de småbråkar och gnäller och leker Ett skepp kommer lastat medan de väntar på sin mamma. Men deras mamma kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Och Jacks och hans systrars liv förändras för all framtid.

Tre år senare vaknar den gravida Catherine While med en otäck känsla av att någon befinner sig i huset. Kort därefter hör hon ett ljud som bekräftar hennes misstankar. Catherine lyckas skrämma bort inkräktaren, men när hon återvänder till sovrummet väntar en obehaglig överraskning vid hennes säng. En kniv och ett kort meddelande: »Jag kunde ha dödat dig.«

Mot bättre vetande väljer Catherine att inte polisanmäla inbrottet och hon berättar inte heller om det för sin man. Catherine blir inte kvitt oroskänslan, men har ingen aning om att hon nu dragits in i en historia som tog sin början en varm augustidag för tre år sedan, då en pojke och hans två systrar såg sin mamma för sista gången.

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger. Hon har även belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gånger till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När repet brister. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Når logikken brister
  Buster, 12 januari 2020

  Jeg vil anbefale boken , selv om jeg gir den tre stjerner. Den er en helt grei og spennende krimbok. Ikke den aller mest spennende i betydning av det svenske ordet "bladvendarar". Det brister for meg når det gjelder logikken. Det gjelder på noen steder. For å drive fortellingen gjøres det noen grep som jeg mener er logiske brister, og som etter min mening gjør fortellingen dårligere. Pluss for meg er at det i fortellingen fremkommer humor. Det er bra. Gjør fortellingen bedre og morsommere å l... Läs hela recensionen

 2. Spänning från första meningen.
  tinamaräng, 4 juli 2019

  När man förstår att det gäller barn är det känsligt och extremt viktigt att det slutar bra
  Man måste läsa och läsa tills man får reda på hur det går för barnen och mamman, jag läste i ett sträck!

Visa alla 2 recensioner