Chelsea Girls (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2019-04-26
Förlag
Modernista
Översättare
Helena Eriksson
ISBN
9789177817130
Chelsea Girls (e-bok)

Chelsea Girls (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-26
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En av USA:s mest hyllade samtida författare äntligen på svenska

Med Chelsea Girls [1994] förnyade Eileen Myles den självbiografiska romanen som genre, och gjorde stor konst av sitt liv. En oförställd, opolerad, ömsint och inte minst sinnrikt komponerad text genom vilken författaren filtrerar sina livsminnen: Uppväxtens katolska uppfostran, livet med en alkoholiserad far. Den labila ungdomstiden. En tumultartad kamp för överlevnad som poet och som öppet lesbisk i sjuttio- och åttiotalets New York. Myles blixtbelyser den unga kämpande konstnärens liv - alkoholen, drogerna och sexet - och formulerar samtidigt en berättelse om den utforskande kärleken och flykten från de rigida kulturidentiternas fängelse.

Chelsea Girls är en rapport från en författares läroår, lika aktuell nu som när den först publicerades. I svensk översättning av poeten Helena Eriksson.

EILEEN MYLES [1949], född i Cambridge, Massachusetts, är en amerikansk författare. Myles hör till samtidens mest hyllade amerikanska poeter.

»Omskakande läsning, med så mycket droger och sprit att jag nästan är redo för avgiftning efter att ha läst klart.« | Pekka Heino, GQ

»Eileen Myles verk har alltid varit kompromisslöst direkta, en framåtvänd presentation av sig själv, på samma gång sårbar som granskande.« | The New York Review of Books

»Oerhört gripande med sitt nakna porträtt av poetens ego, sårbart men hungrigt.« | Interview

»Med Chelsea Girls etablerar sig Eileen Myles som en av USA:s stora författare.« | CHRIS KRAUS
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »