Ett år av vila och avkoppling (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2020-07-14
Förlag
Modernista
Översättare
Alva Dahl
Originaltitel
My Year of Rest and Relaxation
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789177817826
Ett år av vila och avkoppling (pocket)

Ett år av vila och avkoppling

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-07-14
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vald till en av årets bästa böcker av New York Times

»Gnistrande litteratur. Som få andra lyckas Ottessa Moshfegh skildra livet som en trång och smutsig bur, och samtidigt få mig att frusta av skratt.« Johanna Frid, DN

»Som en modern Glaskupan. Här finns svärta men också kvickhet och underfundighet. Det krävs en väldig finess för att skriva så.« Lina Bengtsdotter, författare

»Ottessa Moshfegh är utan jämförelse den mest intressanta samtida amerikanska författaren.« The New Yorker

Hon har allt. Hon är ung, snygg, smal, hon är nyutexaminerad från Columbia, lever på ett stort arv och har en lägenhet på Manhattan. I New York år 2000 står den moderna världen på sin absoluta topp, allt är tillgängligt, och det gäller att utnyttja dygnets timmar till max. Att sova, i stället för att arbeta eller njuta, betraktas som svaghet. Men samtidigt skrivs sömntabletter ut som godis.
Då bestämmer hon sig - efter att ha fått sparken för sina timslånga tupplurar på jobbet - för att sova bort ett helt år. Kanske är kemisk dvala den enda utvägen ur en speedad samtid? En sak är säker: hennes psykiatriker hjälper gärna till.
Ett år av vila och avkoppling är en skruvad sedeskildring, en undersökning av dygd och och moral i en tid när allt är tillåtet men ingen frihet finns.

OTTESSA MOSHFEGH är en amerikansk författare från New England. Hennes första roman, Eileen, hyllades unisont i pressen, vann en PEN Hemingway Award i kategorin »Bästa debutroman« och nominerades till både Man Booker Prize och National Book Critics Circle Award. Ett år av vila & avkoppling [My Year of Rest & Relaxation, 2018] Ottessa Moshfeghs senaste roman - valdes till en av årets bästa böcker av New York Times.

»En av de bästa böcker jag läst i år.« Sandra Beijer

»Ottessa Moshfegs lysande prosa når nya höjder.« New York Times Book Review

»Ett illasinnat, varmhjärtat mästerverk.« The New York Post
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett år av vila och avkoppling
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ett år av vila och avkoppling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det blev för mycket av allt!
  Ulla Katarina Lång Henningsson (Ekerö), 24 juli 2023

  Det blev till sist tjatigt med alla mediciner, en korrupt läkare, kaffe och ätstörningar. Nådde hon till sist det avskalade och vita ljuset?

 2. Besviken
  Charlotte Lundquist, 6 juni 2022

  Boken hade fått fina recensioner men jag tyckte den var långtråkig och ointressant. Jag kan inte rekommendera den alls. Besviken.

 3. Wow
  A, 2 mars 2022

  Den var verkligen över förväntan, så mörk fast ändå helt ironisk, kändes lite som filmen American psycho fast ändå absolut inte samma.

 4. Dyster
  Tina, 4 juli 2021

  Handlade om något helt annat än vad jag trodde. Hade väl någon förhoppning om att det skulle handla om ett konstruktivt och bejakande sätt att bemöta dagens "sjuka" värld. Men det är precis tvärtom. Inte särskilt upplyftande. Fast det har ju sin poäng. Kul dock med New York-skildring.

 5. Sömnigt....
  Inger Schill, 14 september 2020

  Vissa delar i boken är roliga och intressanta. Alltid trevligt med NewYork miljöer. Tyvärr lite för vulgär i språket för mig.
  Ingen bok jag rekommenderar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ottessa Moshfegh