Slutet på svartsjukan och andra noveller (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2018-10-21
Förlag
Modernista
Översättare
Madeleine Gustafsson, Karin Bong
ISBN
9789177818496
Slutet på svartsjukan och andra noveller (e-bok)

Slutet på svartsjukan och andra noveller E-bok

E-bok,  Svenska, 2018-10-21

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en begränsad värld Marcel Proust gestaltar i sina noveller: den välbeställda medel- och överklassen i Paris under den tiden som brukar kallas »la belle époque«. Men känslorna som skildras är allmän giltiga: människorna i novellerna drabbas av övergivenhet, sorg och en kärlekslängtan som kastas mellan hopp och förtvivlan - och av svartsjuka.
Det är dokumenterat att Proust själv led av svår svartsjuka. Tydligare än någon annanstans kommer det till uttryck i novellen »Slutet på svartsjukan«, som fått ge titel åt denna utgåva, vilken förutom samtliga noveller från Prousts debutverk Les plaisirs et les jours [»Nöjena och dagarna«, 1896] även innehåller novellerna »Den likgiltige« [1896] och »En modermördares sonliga känslor« [1919].
I översättning av Karin Bong och Madeleine Gustafsson, och med ett nyskrivet förord av Lena Kåreland, professor emeritus i litteraturvetenskap vid Uppsala Universitet.

MARCEL PROUST [1871-1922], född i Auteuil, Paris, var en fransk författare, vars berömmelse vilar på det monumentala romanverket På spaning efter den tid som flytt [À la recerche du temps perdu, 1913-1927]. Prousts legendariska författarskap inleddes dock 17 år före romansviten, med novellsamlingen Les plaisirs et les jours [»Nöjena och dagarna«, 1896], som såväl stilmässigt som tematiskt bär likheter med På spaning....
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcel Proust