Ofarbar tystnad (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
66
Utgivningsdatum
2019-07-26
Förlag
Modernista
ISBN
9789177818823
Ofarbar tystnad (e-bok)

Ofarbar tystnad E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-07-26

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter vistelsen på Sahlgrenska sjukhusets låsta avdelning 81 - skildrad i den kritikerrosade debutboken Storm i den pelare som bär - väntar verkligheten utanför. Vassa skärvor av vardag efter ett krossat äktenskap, med två små barn i mitten. Expartnern lever med en annan. Han saknar både jobb och pengar. Bor till att börja med gratis i ett renoveringshus, där han skymtar arbetare genom rökmoln, skyddsplast och töcknet av sitt alkohol- och tablettrus.
Så kontaktar han dominikansystrarnas kloster i Skåne. Han får stanna där, mot arbete för kost och logi, i likhet med den afrikanska flyktingpojke som hjälper till med trädgårdsarbete. Mellan nunneklostrets rutiner och besöken hos sin psykiater studerar han gamla mystiker i nunnornas bibliotek, verkligheten omkring sig - och inom sig.

Ofarbar tystnad är den andra boken i Andreas Lundbergs planerade romantrilogi, inledd med Storm i den pelare som bär (nominerad till Borås Tidnings Debutantpris 2017). En meditation över möjligheten till tro i en tid som vår. Och över biverkningarna av antidepressiva mediciner. Bilderna av det egna trasiga familjelivet, mot en hel värld i fritt fall. En skärseld i vilken kärleken till barnen framträder på jagets totala bekostnad.
Samtidigt med Ofarbar tystnad görs även Storm i den pelare som bär tillgänglig på nytt.

ANDREAS LUNDBERG [f.1975] är författare, förläggare och översättare. I många år har han drivit det oberoende bokförlaget Alastor Press. Bakom pseudonymen Elias Wraak har han översatt en lång rad franskspråkiga klassiker: Rimbaud, Lautréamont, Verlaine, Huysmans, Daudet, de Goncourt, Topor med flera. Under eget namn har han översatt den amerikanske poeten Ocean Vuong. Storm i den pelare som bär [2017] var Lundbergs debutroman, vars uppföljare är Ofarbar tystnad [2019].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ofarbar tystnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vanmakt
    Maj-Britt Lindahl, 23 maj 2023

    Självförgörelse, självhat, olidlig vånda - lärt, medryckande och litterärt skildrat. Liksom psykiatrins vanmakt trots mediciner, el-chocker, yoga, mindfulness och psykoterapi. Men inget om frågorna "vem är det där jaget? Kan jag se honom för min inre syn?" Inget redovisat utforskande utan obönhörligt drunknande men en glimt av ett sökarljus på slutet. Maj-Britt Lindahl

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Lundberg