Hårda tider (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2019-12-13
Förlag
Modernista
Översättare
Anna-Karin Malmström Ehrling, Per Ove Ehrling
Originaltitel
Hard Times
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
510 g
SAB
Hce
ISBN
9789177819196
Hårda tider (inbunden)

Hårda tider

Inbunden Svenska, 2019-12-13
187
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Dickens mest politiska bok. Språket är lysande" BTJ

I Coketown har den industriella revolutionen redan börjat gå över i en kapitalistisk mardröm. Den förmögne Mr Gradgrind uppfostrar sina barn Tom och Louisa utifrån en krass utilitaristisk filosofi, vilket tycks bidra till att sonen som vuxen hänger sig åt kriminalitet och utsvävningar, medan dottern blir en olycklig kvinna, bortgift med faderns affärspartner, den trettio år äldre Mr Bounderby. Medan rikedomarna växer hos några få försöker arbetarna organisera sig, däribland Stephen Blackpool som blir utslängd från en av Bounderbys fabriker, och oskyldigt anklagad för rån.
Hårda tider är ett myllrande tvärsnitt av det engelska samhället och kanske Dickens mest politiska bok, en appell mot liberalismens urfäder, Adam Smith och Thomas Malthus, vars idéer präglade tiden. Här är fattigdomen lika skriande som rikedomen hutlös, och tanken att välstånd och hög moral skulle hänga ihop mals ned i en ursinnig satir.
I svensk nyöversättning - för första gången på nästan 100 år - av Anna-Karin Malmström Ehrling och Per Ove Ehrling, med ett nyskrivet förord av litteraturforskaren Thomas Sjösvärd.

 CHARLES DICKENS [1812-1870], född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Dickens skapade en fiktiv värld som reflekterade de sociala och teknologiska förändringarna under den viktorianska eran. Till hans mest berömda verk hör David Copperfield, Oliver Twist, Lysande utsikter, Historien om två städer, Hårda tider och En julsaga.

 

»En passionerad revolt mot hela den industriella världsordningen.« George Bernard Shaw
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hårda tider
  2. +
  3. Historien om två städer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om två städer av Charles Dickens (inbunden).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charles Dickens

Bloggat om Hårda tider