Hjärtats död (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2019-02-27
Förlag
Modernista
Översättare
Viveka Starfelt
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789177819240
Hjärtats död (häftad)

Hjärtats död

Häftad,  Svenska, 2019-02-27
243
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Man avslutar Hjärtats död med den där känslan som litteratur numera så sällan framkallar - att livet på ett mystiskt sätt förstorats.« | The New Yorker

Portia Quayne, 16 år och föräldralös, måste flytta till sin halvbror Thomas förmögna hem i London. Han och hustrun Anna är allt annat än förtjusta över att hysa avkomman från den vanärade Quayne den äldres andra äktenskap.
Portia möter inte bara känslokyla riktad mot sig: i detta hem tycks alla, såväl värdparet som tjänstefolket, reserverade gentemot varandra. Livet här är strypt av regler, etikett, kontroll, beräkning. Samma gäller för den 23-årige Eddie, som hon inleder ett förhållande med. Portia registrerar allt och dokumenterar sina känslor och intryck i sin dagbok. När Anna Quayne upptäcker dagboken tvingas Portia till ett livsavgörande vägval.
Hjärtats död är Elizabeth Bowens mästerverk om mellankrigstidens England, en av milstolparna i engelskspråkig modernism inkluderad på såväl Time Magazines som Modern Librarys listor över 1900-talets 100 bästa engelskspråkiga romaner. Här i svensk översättning av Viveka Starfelt och med ett nyskrivet efterord av författaren och kritikern Carl-Johan Malmberg.

ELIZABETH BOWEN [1899-1973] var en irländsk författare, som i dag räknas till 1900-talets stora namn i den engelska litteraturen. Hjärtats död [The Death of the Heart, 1938] är ett av hennes mest centrala verk; en av de stora romanerna från förkrigstidens England, inkluderad på såväl Time Magazines som Modern Librarys listor över 1900-talets 100 bästa engelskspråkiga romaner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärtats död
  2. +
  3. Under vulkanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Under vulkanen av Malcolm Lowry, Klas Östergren (inbunden).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elizabeth Bowen