Ideala begivenheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-08-23
Förlag
Modernista
Översättare
Helena Boberg
Originaltitel
Ideale begivenheder
Dimensioner
300 x 210 x 5 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789177819295
Ideala begivenheter (häftad)

Ideala begivenheter

Häftad Svenska, 2019-08-23
166
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På några få år har Signe Gjessing nått status som en av Danmarks viktigaste poeter, med ett unikt tonfall och tilltal. Jämförelser har gjorts med stora klassiska namn som Nelly Sachs, Inger Christensen, Arthur Rimbaud och Novalis.
Anspråken i hennes tredje bok Ideala begivenheter är inte mindre än i den hyllade debuten. Kosmiska teman, begreppsliga storheter som universum, rymd, sol, allt, intet, hamnar i poetisk rörelse i konkreta, mänskliga - vardagliga och festliga - situationer. Men nu även så att konsekvenserna av handling, beröring, förändring skarpt sätts i fråga. Det är lekfullt, hänförande men också konfronterande, med en överrumplande uppriktighet trots den abstrakta värld dikten utspelar sig i.

Signe Gjessing debuterade medan hon ännu gick på Forfatterskolen i Köpenhamn, med Ut i det o-lösa [Ud i det u-løse, 2014], vilken 2016 översattes till svenska av en av vår samtids stora svenska poeter, Ann Jäderlund. För tolkningen av Ideala begivenheter [Ideale begivenheder, 2017] står poeten och översättaren Helena Boberg.

SIGNE GJESSING [f. 1992 i Vesthimmerland, Nordjylland] är en dansk poet. I snabb följd har hon gett ut två diktsamlingar: Ud i det u-løse [2014] och Blaffende rum nænnende alt [2015]. Debutboken belönades med Danmarks största debutantpris, Bodil & Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ideala begivenheter
 2. +
 3. Leviatan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leviatan av Lyra Koli (häftad).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Signe Gjessing

 • Tractatus Philosophico-Poeticus

  Signe Gjessing

  Ny diktsamling av en av Danmarks mest hyllade poeter »Ett sällsamt lyckat och temperamentsfullt möte!« | Anna Hallberg, DN, väljer Signe Gjessings Ut i det o-lösa i översättning av Ann Jäderlund till en av Årets bästa böcker »En underbar, storarta...

 • Ut i det o-lösa

  Signe Gjessing

  »Ett sällsamt lyckat och temperamentsfullt möte!« | ANNA HALLBERG, DN, väljer Signe Gjessings Ut i det o-lösa i översättning av Ann Jäderlund till en av årets bästa böcker 2016 »Gjessing förenar stort och smått, lek och allvar, och skapar med sitt...