Storm i den pelare som bär (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2019-07-22
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 140 x 18 mm
Vikt
336 g
SAB
Hc
ISBN
9789177819400

Storm i den pelare som bär

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2019-07-22
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nominerad till Borås Tidnings Debutantpris 2017

Några månader efter att Andreas Lundberg skrivits ut från den slutna psykiatriska avdelningen på Sahlgrenska sjuk huset i Göteborg, där han vid tolv tillfällen behandlats med elchocker, fann han till sin häpnad mobiltelefonen full av text han inte mindes sig ha skrivit. Häpen över vad den djupa depressionen - snarare än han själv - skrivit åt honom, började han redigera materialet.
Storm i den pelare som bär är en helvetesbrinnande berät telse om en människa vid randen av en avgrund. Rapporter från tillstånd där det att vara levande är lika med en oupp hörlig, intensiv smärta och en önskan att bli kvitt sig själv.

ANDREAS LUNDBERG [f.1975] är författare, förläggare och översättare. I många år har han drivit det oberoende bokförlaget Alastor Press. Bakom pseudonymen Elias Wraak har han översatt en lång rad franskspråkiga klassiker: Rimbaud, Lautréamont, Verlaine, Huysmans, Daudet, de Goncourt, Topor med flera. Under eget namn har han översatt den amerikanske poeten Ocean Vuong. Storm i den pelare som bär [2017] var Lundbergs debutroman, vars uppföljare är Ofarbar tystnad [2019].

»En sensationell berättelse ur vilken jag gärna vill citera från varje sida. Glasklara bilder. Starka, mättade ställen där orden samlas i en tyngd. Eller luftiga strofer som lyfter högt [...] Den är ett hjärtskärande vittnesmål från ett tillstånd utanför den gängse verkligheten. Men det är också en litterär bragd av Andreas Lundberg att föra över sina erfarenheter till ett språk, så levande och mäktigt.« | Maria Schottenius, DN

»Ett av och till fantastiskt språk rör sig mellan klassiska referenser, oväntade vardagliga bilder och den egna, akuta känslan.« | Måns Wadensjö, SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Storm i den pelare som bär
  2. +
  3. Ofarbar tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ofarbar tystnad av Andreas Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Lundberg