Boken om futsal: Version 8.0 (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (16.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-12
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789177851721

Boken om futsal: Version 8.0 E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-12-12
179
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken är observationer från futsalspel i Sverige sedan 2002, som Ove Holmberg då startade via uppvaktningar av SvFF för att få gehör för futsal som sport. Innan dess hade vi spelat five-a-side, en vildvuxen subjektiv variant av innefotboll. Boken baseras främst på hans egna internationella upplevelser som coach med Team Sweden, det inofficiella landslaget samt dövlandslaget som han coachade i tre år. Via dessa två lag har han fått lära sig futsal genom att spela mot riktiga futsalproffs och trots att vi ofta varit bättre tekniskt sett, har vi fått stryk genom vår taktiska underlägsenhet. Ove minns speciellt förlusten mot Iran 2005, då rankade trea i världen. 1-7 var rätt smickrande siffror och den dagen förstod han att futsal var en egen sport skilt från fotboll precis som handboll och vattenpolo är skilda från varandra. Det som slog honom var den enorma rörelse som spelarna hade och som han sedan dess försöker lära ut till sina spelare.

Boken är en subjektiv bild av futsal från Ove. Han hävdar inte att detta är facit på något sätt och han har säkert fel på flera punkter men han bjuder på detta i min iver att få Sverige att förstå futsal och inget kan väl vara bättre än en debatt i sådana fall?

Denna bok kommer nu ut i sin åttonde och sista utgåva och blandar alla erfarenheter från futsal under femton år med futsal. Taktik, teknik, träning, historia, regler, utmaningar, coaching, utbildning och mycket mer än du kanske önskar och endast för futsalkonnäsörer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »