Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2019-11-13
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
330 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Lz Juura, Jonaz
ISBN
9789177853121
Från foten av Tibidabo till Vysehrad : på resa i en introvert högkänslig mans själ (häftad)

Från foten av Tibidabo till Vysehrad : på resa i en introvert högkänslig mans själ

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-11-13
176
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Idag finns många böcker, artiklar i tidningar och på Internet, poddar och YouTube-klipp samt inslag i tv-program där det högkänsliga personlighetsdraget HSP (Highly Sensitive Person) har omtalats. Mindre finns dock om mer personliga och därtill djupgående skildringar av inte endast hur det kan vara att leva som högkänslig utan framför allt om hur den typiskt högkänsliga aspekten "ett rikt inre liv" kan te sig; i synnerhet ur en introvert mans perspektiv. Denna bok syftar till att utöka detta utbud något.

Berättelsen utspelar sig under ca. ett och ett halvt år, med början i en resa till Barcelona vid foten av berget Tibidabo till ett besök vid borgen Vysehrad i Prag. Huvudpersonen är en högkänslig man som skriver på ett eget bokmanus. Berättelsen kan ses som en självbiografisk tankebok som berör en mängd teman; en del lite viktigare och andra ganska så vardagligt triviala teman, en del personliga medan annat är allmängods, en del med typiskt högkänsliga förtecken medan annat sträcker sig utanför en sådan begränsning. Det sistnämnda kan exempelvis handla om kärleks- och familjerelationer, om självkännedom genom psykologiska personlighetstypologier, om andlighet samt om könsroller och mäns tillkortakommanden. Somt kommer förhoppningsvis att bidra till igenkännande och därför med ens landa i god jord hos läsaren, medan annat i bästa fall kan erbjuda nya tankebanor och insikter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från foten av Tibidabo till Vysehrad : på resa i en introvert högkänslig mans själ
 2. +
 3. Allt det vackra jag har i min hjärna : det rika inre livet i en högkänslig mans grånande skalle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt det vackra jag har i min hjärna : det rika... av Eddie Persson (häftad).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från foten av Tibidabo till Vysehrad : på resa i en introvert högkänslig mans själ. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En intressant och viktig bok
  Maria Hegdal, 16 januari 2020

  Det här är en intressant bok och kanske framför allt, en viktig bok. Viktig - för att i dagens samhälle finns det troligtvis män som inte har en aning om att dom är högkänsliga. Jag tror att många män kan känna igen sig även om de kanske dolt den sidan hos sig själva, till ett pris av dålig hälsa och i värsta fall långvariga depressioner och missbruk.

  Boken handlar om en man som är högkänslig (HSP) och och vi får följa med in i karaktärens inre. Med allt vad det innebär som högkänsl... Läs hela recensionen

 2. Sticker ut från mängden
  kivi, 29 december 2019

  En fantastisk bok som är annorlunda skriven gentemot de övriga böcker som finns att läsa om högkänslighet och introversion. Ärligt och naket får läsaren sakta men säkert dyka ned i kaninhålet till författarens inre rika liv. Boken hör inte till den lättare sorten men den inger tid till reflektion och vill du ha insyn till hur en känslig mans själ upplever tillvaron så ska du läsa boken.

Visa alla 2 recensioner