Resa Lätt Malaysia och Borneo: Djungel, vilda djur, snorkling & paradisstränder (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Resa Lätt
Utgivningsdatum
2019-10-21
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789177854296
Resa Lätt Malaysia och Borneo: Djungel, vilda djur, snorkling & paradisstränder (e-bok)

Resa Lätt Malaysia och Borneo: Djungel, vilda djur, snorkling & paradisstränder (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-10-21
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur packar du bäst för en resa till Borneo för att komma nära orangutanger, näsapor, krokodiler, näshornsfåglar, havssköldpaddor och clownfiskar? Hur får du den bästa resan? Här hittar du alla tips du behöver om det och om hur du kommer överens med ditt ressällskap samt hur du reser säkert på egen hand eller med barn.

Jag och mina döttrar började resan på en doftande nattmarknad i Kota Kinabalu. Sen blev det bad, snorkling och djungel i nationalparken Tunku Abdul Rahman innan vi gav vi oss iväg med flyg över Borneos berg som stack upp ur sjöar av moln. I Sepilok fick vi se både orangutanger och solbjörnar innan vi åkte in i djungeln och den berömda floden Kinabatangan. Där bodde vi bland bedårande näsapor, skräckinjagande krokodiler och skygga elefanter. Vi vågade oss ändå ut på en magisk natthike, väl insmorda med myggmedel och iklädda blodigelstrumpor. Att avsluta med att få se vilda orangutanger var mer än vi hade vågat önska. Magiskt!

På ön Mabul, nära Sipadan, firade vi nyår i ett hus på pålar i det kristallklara havet. Vi snorklade, åt familjens suveräna mat och gick runt i de mörka gränderna i byarna där eldarna sprakade mellan och under husen. Efter tips på nattbussen till Kota Kinabalu lyckades vi efter många problem ta oss till Mantanani Island - ett kritvitt och turkost paradis! Att våga sig utanför komfortzonen ger ofta överraskande vinster!

Efter en djungeltur till, lämnade vi Borneo för Kuala Lumpur där vi utforskade Chinatown, utsikten från Petronas och ett magiskt åskväder från våning 51 där vårt boende var som taget ur en spionthriller. Trots att resan hem blev en mardröm var det vår bästa resa - vi har gjort många! I boken får du läsa om ett par av dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »