Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2018-11-23
Upplaga
1
Förlag
BoD
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
190 x 120 x 9 mm
Vikt
150 g
Antal komponenter
1
Komponenter
404:B&W 5 x 8 in or 203 x 127 mm Perfect Bound on Creme w/Matte Lam
SAB
Hc.03
ISBN
9789177855316
Männen : Männen (häftad)

Männen : Männen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-11-23
129
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Diktsamlingen Männen består av fyra långa dikter som hör samman i en svit, vilken beskriver fyra olika relationer till fyra olika män.

Den första delen handlar om två grannar som tror att de kan inleda en fri kärleksrelation utan att bli beroende av varandra, men när den ena personen långsamt glider in i ett behövande tillstånd förvandlas kärleken till våld.

Del två är en kort sekvens som berör möjligheten att älska någon i ett enda ögonblick som blir till en sorts evighet just därför att ingenting ryms, och därmed allting. Ögonblicket och evigheten korrelerar.

I det tredje avsnittet träffas två skrivande personer i Lissabon. De blir förälskade. Smärtpunkterna består av åtskillnader i språk, ålder och erfarenhet. Kvinnan är tio år äldre. Hon är alkoholiserad och avundsjuk på hans ungdom. Han börjar omedelbart att skriva på en roman om deras berättelse och gör det utan att tveka, övermodig som man bara kan vara i ungdomen när man tror att allt det som finns att säga om kärlek aldrig har sagts förut. Hon reser ifrån honom men fortsätter att återvända till deras nätter i minnet.

I den avslutande delen söker protagonisten upp en man som står bortom räddning, vars historia hon ämnar att parasitera på. Hon vill aldrig ha honom utan göder tvärtom hans destruktivitet eftersom hon är intresserad av att iaktta förfallet. Huvudkaraktären vill stjäla berättelsen utan att bli smittad av sjukdomen (alkoholism). Hon tror att hon kan röra sig nära denna man utan att betala ett pris. Hon tar fel.

Diktsamlingen Männen handlar om kvinnor, som inte beter sig som kvinnor och mödrar förväntas att göra - och om deras omätbara ilska. Nutidens hysterikor. Det enda vett som finns kvar. Hur vi förälskar oss för den vi hoppas att den andra personen ska göra oss till fastän vi till slut ändå upptäcker att vi sitter fast i vårt eget utslitna narrativ. Det oförlåtliga i att vara mamma och underhålla ett missbruk. Boken kan läsas som att det är samma kvinna som talar i samtliga fyra delar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Männen : Männen
  2. +
  3. Socialdjuret : Socialdjuret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialdjuret : Socialdjuret av Evelina Varas (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Männen : Männen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ung medveten kvinna tar strid
    Bertil Å, 12 mars 2019

    Diktsamlingen som är lättillgänglig men har djup ändå, rekommenderas för att balansera feministdebatterna av en ung medveten kvinna, som skriver mycket medvetet, sensibelt och där dessutom männen kan känna igen sig, kanske framförallt de yngre. Män och kvinnor idag delar ju mer än vi kanske anar när det kommer till förälskelse och kärlekar.

Visa alla 1 recensioner