Kinas historia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2019-05-27
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789177890010
Kinas historia (e-bok)

Kinas historia (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-27
109
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kinas dragningskraft blir allt större. Västerländska företag investerar i landet och dess gåtfulla kultur lockar till sig turister. Kinas historia är den första moderna sammanställningen på svenska om detta stora och häpnadsväckande land.

Bokens fokus ligger på det moderna Kina, men skildringen rör sig från forntiden till våra dagar. Hans Hägerdal börjar i de äldsta kinesiska civilisationerna, riksenandet 221 f Kr, de sju huvudepokerna i det kejserliga Kina och går vidare med den imperialistiska framryckningen på 1800-talet med förlorade krig, upprorsrörelser och uppluckring av det gamla samhället. Revolutionen 1911-12 blev starten på en borgerlig republik. 1949 tog Mao Zedong över makten vilket inledde en kontroversiell period med en kommunistisk folkrepublik.

Boken berättar även om den kulturella och intellektuella utvecklingen, om ideologiska och filosofiska tankeströmningar. Kinas civilisation sätts in i ett större geografiskt sammanhang och författaren förklarar varför det kinesiska samhället utvecklats så annorlunda jämfört med Europas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hägerdal Hans

  • Kinas ledare

    Hägerdal Hans

    »Hans Hägerdal har åtskilliga gånger visat att han är en av vårt lands allra främsta Kinakännare och han bekräftar det också eftertryckligt med den här boken. Förutom att besitta rejäla kunskaper i ämnet så har han en osvikligt god förmåga att för...

  • Vietnams historia

    Hägerdal Hans

    ?Suverän Vietnambok ? Ett gediget, balanserat och heltäckande arbete.? Smålänningen Vietnams historia är den första boken på svenska som skildrar landets hela historia ? det är en mängd växlande öden som sträcker sig över nästan tretusen år. Boken...

Bloggat om Kinas historia