Historien om New York (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2019-09-05
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 142 x 25 mm
Vikt
585 g
SAB
Kqaag
ISBN
9789177890065
Historien om New York (inbunden)

Historien om New York

Inbunden Svenska, 2019-09-05
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»I Historien om New York lyckas Berggren mycket väl med sitt syfte att skildra stadens komplicerade och märkliga historia från den holländska handelsstationen som anlades i början av 1600-talet fram till vår egen tid. Författaren skriver medryckande och har en eminent förmåga att levandegöra sina kunskaper. Berggren skapar läslust inte minst genom att lyfta fram belysande individuella livsöden i de stora händelseförloppen.« BTJ

Det började som en blygsam holländsk handelskoloni med namnet Nieuw Amsterdam. Idag är New York ett av världens absolut viktigaste centra. Stadens fyrahundraåriga historia är en berättelse om invandring, revolutioner, företagsamhet och ekonomisk framgång. Här har invånarna i alla tider slitits mellan strävan att behålla sin identitet och drömmen om att bli en fri, ny sorts stadsmänniska.

I Historien om New York tecknar den tidigare New York-bon Henrik Berggren med historikerns kunnighet och journalistens medryckande språk ett personligt porträtt över staden och dess invånare. Här träder karaktärer som Walt Whitman, Patti Smith, Dag Hammarskjöld och Scott Fitzgerald fram. Men läsaren får också följa med i stadens expansion när platser som Broadway, Wall Street, Central Park och Harlem tar form.

New York, världens huvudstad, är en stad som ingen annan.

Henrik Berggren är historiker och journalist. Han har varit kulturchef och ledarskribent på Dagens Nyheter men också skrivit en rad verk om svensk 1900-talshistoria: Är svensken människa? Gemenskap och oberoende i det moderna Sverige(2006; med Lars Trägårdh), Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme (2010), Dag Hammarskjöld: att bära världen (2016) och 68 (2018). Han har även skrivit en historisk thriller om spanska inbördeskriget, Det röda arvet (2014). Hans senaste verk är Landet utanför. Sverige och kriget 1939-1940, första delen i en trilogi om Sverige under andra världskriget. Mellan 10 och 15 års ålder bodde han på Manhattan och gick i skola på 89:e gatan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historien om New York
  2. +
  3. USA:s alla presidenter : Från Washington till Trump

De som köpt den här boken har ofta också köpt USA:s alla presidenter : Från Washington till T... av Karin Henriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Historien om New York