Gustaf Mannerheim (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (467.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177890324
Gustaf Mannerheim (ljudbok)

Gustaf Mannerheim Ljudbok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-04-17

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Gustaf Mannerheims liv och Finlands historia är ett spänningsladdat drama från början till slut.

Den unge Gustaf visade tidigt svårigheter med att anpassa sig och blev relegerad från olika skolor. Efter en familjetragedi sökte han sig till Sankt Petersburg, där han gjorde en lysande karriär i den kejserliga armén och blev general i första världskriget. När ryska revolutionen bröt ut 1917 tvingades Mannerheim lämna landet och återvände till Finland, 50 år gammal, ensam och utblottad.
Men det var nu som hans stora insatser i livet började, som Finlands befriare, riksföreståndare, överbefälhavare och president.

Genom Gustaf Mannerheims levnadsöde får vi även en klar bild av Finlands moderna historia. Dag Sebastian Ahlanders biografi över marskalk Mannerheim har lovordats och blev nominerad till Stora Fackbokspriset 2016.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gustaf Mannerheim. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gastkramande!
    Karl, 14 augusti 2020

    Personligheten Mannerheim är helt unik. Jag kan inte tänka mig att man heller kan hitta något liknande hans livsöde i modern tid. Som pricken över i:et så får vi Finlands historia som framstår som en oväntad fågel fenix. Bra inläst
    och mycket bra skrivet!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dag Sebastian Ahlander