Politiska mord : det yttersta argumentet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2020-06-29
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
209 x 133 x 22 mm
Vikt
392 g
SAB
K,Oclb
ISBN
9789177890478
Politiska mord : det yttersta argumentet (häftad)

Politiska mord : det yttersta argumentet

Häftad Svenska, 2020-06-29
279
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Indira Gandhi, John F. Kennedy och Anwar Sadat är några av offren för de våldshandlingar som tvingat oss inse att det finns individer och grupper beredda att tillgripa ett obönhörligt yttersta argument: det politiska mordet. Göran Rystad skildrar i sin bok ett antal mord, från Caesar till Robert Kennedy, samt mordförsök och attacker mot Vita huset.

Bland offren möter vi bland andra Albrecht von Wallenstein, Jean Paul Marat, Gustav III, Abraham Lincoln, Alexander II och ärkehertig Frans Ferdinand. Författaren frågar sig vem som utfört dåden och varför. Bakom mordet på en högt uppsatt person väntar man sig kanske att en konspiration ska finnas, men är det egentligen vanligt?

Författaren jämför assassinernas syften och mål och de verkliga följderna av deras gärning. Han drar slutsatsen att politiska mord och instrument inte endast är ineffektiva utan ofta kontraproduktiva.

Göran Rystad är mest känd som författare och professor i historia, men han har också tjänat som sakkunnig i Palme-utredningen just för att ge ett historiskt perspektiv på politiska mord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Politiska mord : det yttersta argumentet
 2. +
 3. Att möta främlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att möta främlingar av Göran Rystad (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Rystad

 • Europa i världen ca 1500-1700 - Expansion och integration

  Göran Rystad

  Göran Rystads bok ger en bred översikt över 1500- och 1600-talens historia ur främst politiska, ekonomiska och sociala aspekter. Andra upplagan är varsamt reviderad med språkliga och sakliga korrigeringar. Läs mer Framställningen spänner över områ...

 • Att möta främlingar

  Göran Rystad

  Hur reagerar vi när vi möter främlingar? Vilka uttryck kan dessa känslor ta sig? De tio bidragen i denna antologi ger, med utgångspunkt i historia, sociologi och antropologi, en sammansatt bild av det mångkulturella samhället. I fokus står int...