Stockholms blodbad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia (del 2)
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-09-02
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 135 x 15 mm
Vikt
247 g
SAB
Kc.34
ISBN
9789177890515
Stockholms blodbad (häftad)

Stockholms blodbad

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-09-02
166
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Dick Harrison är en mycket skicklig författare som uttrycker sig enkelt och intresseväckande ... Författaren hinner med imponerande mycket, trots bokens korta format. Betyg 5/5.« BTJ

Den 8 november 1520 rullar huvudena på Stortorget. Offrens blod blandar sig med regnet och flyter ut mellan gatstenarna. Det fasansfulla skådespelet är en del av kung Kristian II:sskoningslösa hämndaktion mot dem som bestridit hans makt. Majestätets prominentastemotståndare halshuggs, efter att ha dömts som kättare i en snabb rättegång, andra lynchasoch hängs. Det som de omkring hundra döda trodde skulle bli en försoningsfest visade sigvara deras egen avrättning.

Stockholms blodbad, som markerar slutet på den svenska medeltiden, var en av mångabrutala massavrättningar i Europa under 1500-talet. Med sin omfattande kunskap omtidsperioden reder Dick Harrison ut bakgrunden till en av svensk historias mestmytomspunna händelser, under en epok då grymma straff och samvetslösa härskare varvanliga inslag.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerandetidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människoroch händelser som format det land vi idag lever i.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison