Skärvornas drottning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (151.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Julia Dufvenius
Utgivningsdatum
2019-10-17
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177890751
Skärvornas drottning (ljudbok)

Skärvornas drottning (ljudbok)

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-10-17
123
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hedvig drömmer om ett annat liv än det som erbjuds henne på Ransta gård i 1500-talets Sverige. Ända sedan barnsben har hon önskat sig ett liv i frihet, utan någon man som bestämmer över hennes framtid. Uppmuntrad av sin mormor bestämmer hon sig för att gå i kloster. Men planerna ändras abrupt då Hedvig måste fly från sin hembygd. Hon färdas genom ett rike präglat av den danske kung Kristians grymheter.

På sin resa möter hon en ung man, som även han är på flykt. Han kallar sig för Gösta. I största hemlighet delar de en natt i Dalarna för att nästa dag skiljas åt. För Gösta leder stigen rakt mot den svenska tronen. Men Hedvig har svårt att hitta rätt och stunden de hade tillsammans förföljer henne. Hon kan inte sluta hoppas på att Gösta en dag ska göra henne till sin riktiga drottning.

Historiska Medias uppskattade romanserie Släkten har nu nått fram till 1500-talet och stafettpinnen har överlämnats till författaren Johanna Nilsson, som tidigare har skrivit ett 30-tal böcker. Skärvornas drottning är hennes känslofyllda berättelse om en ung kvinna i en dramatisk brytningstid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skärvornas drottning