Den besvärliga Elin Wägner (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (387.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ulrika Knutson
Utgivningsdatum
2020-05-28
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177890812
Den besvärliga Elin Wägner (ljudbok)

Den besvärliga Elin Wägner Ljudbok

(31 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-28

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Hon är värd respekt för så mycket, sin disciplin, sin produktivitet, sin skärpa och sitt allvar. Men hon kunde vara hård mot de svaga, och allra hårdast mot sig själv. Ibland tycker jag synd om Elin. Men den besvärliga Elin Wägner låter sig varken kramas eller ömkas så lätt, och vi kommer inte undan henne heller. Vi behöver henne."

Så skriver Ulrika Knutson i inledningen till sin bok om Elin Wägner. Med kunskap och humor tecknar författaren ett levande porträtt av en av det svenska 1900-talets viktigaste röster.

Ulrika Knutson läser själv in sin rosade och hyllade biografi. Författaren sätter ord på sina väl valda formuleringar och beskrivningar av Elin Wägner (1882-1949).
Här möter vi den unga Elin, den rappa och välformulerade journalisten som försörjde sin make. Samtidigt gick Elin gärna på krogen och utmanade sin samtid. Som författare är hon känd för banbrytande romaner, hon var med och startade Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad, Rädda Barnen och Svenska Hem. Som andra kvinna valdes Elin Wägner 1944 in i Svenska Akademien.
Men Elin var också en kvinna som kämpade för rösträtt, fri kärlek, fred och miljön - en kvinna långt före sin tid.

Ulrika Knutson är en välkänd radioröst och journalist. Biografin om Elin Wägner är hennes efterlängtade litterära comeback.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den besvärliga Elin Wägner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så aktuell fortfarande
  -, 30 juli 2022

  Tycker så mycket om boken och vad mycket Elin hann med. Så intressant om alla kända och okända (för mig) som hon träffade, umgicks med. Har besökt Lilla Björka flera gånger och ser nu platsen i ett större sammanhang.

 2. Läsvärd och dagsaktuell
  -, 3 juli 2022

  TACK Ulrika för en ytterst aktuell bok som jag önskar att många ska lyssna på, inte minst unga kvinnor. Vilken begåvad, modern och klok kvinna Elin var och så tidlös och dagsaktuell i sina påståenden. Att dessutom få boken uppläst av författarinnan själv förstärker läsupplevelsen. TACK Ulrika.

 3. Elin Wägner
  Gunilla , 16 december 2021

  Intressant att höra inte bara om Elins liv utan också om hennes omgivning under den tiden.
  Ulrika Knutsson läser sin text på ett medryckande sätt. Blir nyfiken på att fortsätta läsa om tiden det handlar om. Och naturligtvis Elins böcker.

 4. Igenkännbar
  -, 6 december 2021

  Intressant porträtt f r a en människa som levde under 2 värdskrig och synnerhet av en kvinna och hennes skrifter och tankar. Välskrivet, väl läst (inte bara författa utan även återberätta) och aldrig tråkig. Tack för ett bra jobb :)

 5. Lång men intressant
  -, 27 oktober 2021

  Fick en bild av en kvinna jag inte visste alls mycket om tidigare.

 6. Fin
  -, 30 november 2020

  Intressant berättelse om en oerhört stark o driftig kvinna

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ulrika Knutson