Sturemorden. Ett blodigt maktspel (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (118.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Inläsare
Anders Ekborg
Utgivningsdatum
2019-08-06
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177890843
Sturemorden. Ett blodigt maktspel (ljudbok)

Sturemorden. Ett blodigt maktspel Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-08-06

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På senvåren 1567 plågas kung Erik XIV svårt. Överallt ser han konspirerande fiender som vill slita kronan från hans huvud. Hans misstänksamhet stillas något av det faktum att han har ett antal av de värsta förrädarna i sitt våld, men inte mycket.
På eftermiddagen den 24 maj tappar han kontrollen. Kung Erik sticker själv en dolk i fången Nils Sture, och vakterna går snart loss i en sekvens av dödande som ska gå till historien som Sturemorden.
Sturemorden är berättelsen om hur en lovande ung monark drev fram sin egen undergång, hur kampen mellan kung och högadel slutade i våldsdåd och hur Sveriges framtid kom att avgöras genom brödrastrid, svek och mord. Med lättflytande prosa och fängslande dramatik lotsar Tomas Blom lyssnaren genom ett av de makabraste intrigspelen i svensk historia.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Blom