Häxprocesserna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 135 x 16 mm
Vikt
305 g
SAB
Mzd
ISBN
9789177890898
Häxprocesserna (häftad)

Häxprocesserna

Häftad Svenska, 2021-01-18
159
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En tankeväckande beskrivning av hur rädslan för häxeri, svartkonst och kontakter med djävulen kunde gripa tag i européerna från senmedeltiden och framåt. Man blir illa berörd av att läsa om de framtvingade bekännelserna och de efterföljande utstuderat grymma avrättningsmetoderna som drabbade de utpekade offren.« BTJ

»Dick Harrison tar med oerhörd effektivitet och berättartekniskt driv itu med alla de fördomar och förutfattade meningar som gemene man har kring häxprocessernas tid ... och de flesta saker som alla tror sig säkert "veta" om dessa mörka kapitel i historieskrivningen visar sig alltså vara fel, fel, fel, fel ... En tänkvärd, slimmad och välskriven volym som säger mycket både om historien och om vår tid.« JPS Media

Den häxhysteri som spred sig över Europa från 1400-talet och framåt saknar motstycke i historien. Det var en tid då världsdelen länge plågats av svält och farsoter, och i tider av nöd och social oro uppstår gärna behov av syndabockar. Anklagande fingrar kunde pekas mot ensamma gummor i samhällets utkant, men även unga kvinnor och män, till och med ansedda personer inom adel och borgerskap, blev offer för häxbålens lågor. Under en 300-årsperiod skulle tiotusentals möta döden på detta sätt.

I Häxprocesserna ger historikern Dick Harrison en fascinerande bild av vad som drev förföljelserna samtidigt som lyssnaren får ta del av upprörande berättelser om enskilda fall. Här avtecknar sig en historia om hur människors rädsla och behov av att förklara vardagens ondska kan få förödande konsekvenser för oskyldiga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Häxprocesserna
  2. +
  3. Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vålnadernas historia : spöken, skeptiker och dr... av Magnus Västerbro (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison