Häxprocesserna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 17 mm
Vikt
302 g
SAB
Mzd
ISBN
9789177890898
Häxprocesserna (häftad)

Häxprocesserna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-01-18
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En tankeväckande beskrivning av hur rädslan för häxeri, svartkonst och kontakter med djävulen kunde gripa tag i européerna från senmedeltiden och framåt. Man blir illa berörd av att läsa om de framtvingade bekännelserna och de efterföljande utstuderat grymma avrättningsmetoderna som drabbade de utpekade offren.« BTJ

»Dick Harrison tar med oerhörd effektivitet och berättartekniskt driv itu med alla de fördomar och förutfattade meningar som gemene man har kring häxprocessernas tid ... och de flesta saker som alla tror sig säkert "veta" om dessa mörka kapitel i historieskrivningen visar sig alltså vara fel, fel, fel, fel ... En tänkvärd, slimmad och välskriven volym som säger mycket både om historien och om vår tid.« JPS Media

Den häxhysteri som spred sig över Europa från 1400-talet och framåt saknar motstycke i historien. Det var en tid då världsdelen länge plågats av svält och farsoter, och i tider av nöd och social oro uppstår gärna behov av syndabockar. Anklagande fingrar kunde pekas mot ensamma gummor i samhällets utkant, men även unga kvinnor och män, till och med ansedda personer inom adel och borgerskap, blev offer för häxbålens lågor. Under en 300-årsperiod skulle tiotusentals möta döden på detta sätt.

I Häxprocesserna ger historikern Dick Harrison en fascinerande bild av vad som drev förföljelserna samtidigt som lyssnaren får ta del av upprörande berättelser om enskilda fall. Här avtecknar sig en historia om hur människors rädsla och behov av att förklara vardagens ondska kan få förödande konsekvenser för oskyldiga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxprocesserna
 2. +
 3. Visby brandskattning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Visby brandskattning av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxprocesserna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men lite långrandig
  Eva W, 22 januari 2022

  Bra men lite långrandig då det var väldigt mycket detaljer om antal häxor, domar, bränningar mm i många länder. Trodde det mest skulle handla om hur det var i Sverige men det är bara en liten del. Mest uppräkningar från alla andra länder i Europa och hur det startade. En intressant förhistoria till svenska händelser men som sagt ganska lite om Sverige i denna bok.

 2. Häxprocesserna av Dick Harrison
  Bengt Hellqvist, 29 november 2021

  Högst intressant läsning. Tänk vad folk var lättledda förr och vilken makt kyrkan hade. Harrison berättar på ett entusiasmerande och charmerande sätt utan att ge avkall på resesach. Är en favoritförfattare när det gäller historia. Han är oerhört kunnig på området.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison