I historiens virvlar : biografiska betraktelser (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2019-10-10
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
218 x 147 x 30 mm
Vikt
634 g
SAB
Ls,K
ISBN
9789177891307
I historiens virvlar : biografiska betraktelser (kartonnage)

I historiens virvlar : biografiska betraktelser

Kartonnage Svenska, 2019-10-10
224
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Till skillnad från en historieintresserad allmänhet var historikerna under lång tid ointresserade av biografier över historiska personer. På senare år har emellertid biografiska studier åter funnit sin plats i historievetenskapen, till mångas glädje. Flertalet biografier har handlat om starka kvinnor, ofta drottningar eller sådana som i freds- eller rösträttsarbete stuckit ut som självständiga aktörer, men stundtals har även vanliga, hårt arbetande bondhustrur eller industriarbeterskor fått utrymme.

En som gått i spetsen för detta arbete att ge kvinnorna och monografin deras rättmätiga positioner i historien respektive historieskrivningen är professor Eva Helen Ulvros, som tillägnas denna bok. Verket spänner över vida fält från det antika Rom till nutidens Ungern, från läsande adelskvinnor i Skåne till kvinnliga missionsarbetare i Mellanöstern med ambition att bistå folkmordsdrabbade människor, från hovdräkter till veckopress men hålls samman av dess fokus på individer som tagit plats i historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I historiens virvlar : biografiska betraktelser
  2. +
  3. Det blågula stjärnbaneret : Usa:s närvaro och inflytande i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det blågula stjärnbaneret : Usa:s närvaro och i... av Erik Åsard, Dag Blanck, Ulf Jonas Björk, Wilhelm Agrell (häftad).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna