I historiens virvlar : biografiska betraktelser (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2019-10-10
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
218 x 147 x 30 mm
Vikt
634 g
SAB
Ls,K
ISBN
9789177891307
I historiens virvlar : biografiska betraktelser (kartonnage)

I historiens virvlar : biografiska betraktelser

Kartonnage Svenska, 2019-10-10
279
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Till skillnad från en historieintresserad allmänhet var historikerna under lång tid ointresserade av biografier över historiska personer. På senare år har emellertid biografiska studier åter funnit sin plats i historievetenskapen, till mångas glädje. Flertalet biografier har handlat om starka kvinnor, ofta drottningar eller sådana som i freds- eller rösträttsarbete stuckit ut som självständiga aktörer, men stundtals har även vanliga, hårt arbetande bondhustrur eller industriarbeterskor fått utrymme.

En som gått i spetsen för detta arbete att ge kvinnorna och monografin deras rättmätiga positioner i historien respektive historieskrivningen är professor Eva Helen Ulvros, som tillägnas denna bok. Verket spänner över vida fält från det antika Rom till nutidens Ungern, från läsande adelskvinnor i Skåne till kvinnliga missionsarbetare i Mellanöstern med ambition att bistå folkmordsdrabbade människor, från hovdräkter till veckopress men hålls samman av dess fokus på individer som tagit plats i historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I historiens virvlar : biografiska betraktelser
  2. +
  3. Svenska kvinnliga pionjärer : från Agnes till Wilhelmina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska kvinnliga pionjärer : från Agnes till W... av Eva-Karin Gyllenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna