Vatten : en historia om människor och civilisationer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2021-01-25
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
537 g
SAB
Ubb
ISBN
9789177891321
Vatten : en historia om människor och civilisationer (inbunden)

Vatten : en historia om människor och civilisationer

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-01-25
289
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vatten : en historia om människor och civilisationer Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Karlsson rör sig som en fisk i vattnet oberoende om det handlar om fem tusen år gamla civilisationer eller dagens klimatdebatt och de möjligheter och utmaningar som världens folk står inför i fråga om för lite respektive för mycket vatten. Han kan sin sak och sin historia.« Populär Arkeologi

»Karlssons kombination av breda historiska perspektiv och vardagliga nutidsexempel levandegör berättelsen. Språket är journalistiskt drivet och lättillgängligt, och boken ställer inga särskilda krav på förkunskaper.« BTJ

Varifrån kommer egentligen vattnet? Varför är det så viktigt för oss? Hur mycket finns det, hur mycket behöver vi och hur tillgodoser vi världens behov?

Vatten beskriver människans komplicerade förhållande till den transparenta, smaklösa vätska som i miljoner år har dikterat villkoren för allt liv. Hela vår civilisations existens och utveckling har handlat om att kontrollera vatten, och för att klara det har människan varit tvungen att förstå det. Historiens alla civilisationer har blomstrat eller gått under beroende på hur väl de har lyckats. Vår egen är inget undantag.

Andreas Karlsson är journalist och författare och har i två decennier skrivit om internationella frågor, social utveckling och historia. Idag delar han sin tid mellan Kullabygden i Sverige och Kapstaden i Sydafrika, varifrån han rapporterar om vattenrelaterade ämnen på den afrikanska kontinenten.

I Vatten får vi följa med på en spännande och lärorik resa genom mänsklighetens vattenfyllda historia. Det är den första bok på svenska som på ett övergripande och lättillgängligt sätt berättar historien om människans relation till vatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vatten : en historia om människor och civilisationer
  2. +
  3. Ett sammanvävt liv : hur svamparna förenar vår värld, förändrar våra sinnen och formar vår framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett sammanvävt liv : hur svamparna förenar vår ... av Merlin Sheldrake (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vatten : en historia om människor och civilisationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Samhällsbyggnad genom vatten hur har det gått till
    eftermiddagste.se, 10 juni 2021

    Boken är uppdelad i sektioner med tydliga avgränsningar vilka känns genomtänkta, men det känns ändå ibland som att varje sektion är samma innehåll sett ur en lite annan lins. Författarens fascination för tekniska lösningar kring vattenhantering skiner igenom men tillåts inte ta överhanden. Med vatten som den röda tråden tas läsaren tas på en resa mellan en vid skara ämnen, allt från teknik och historia till religion, politik och antropologi. För en bok som handlar om samhällsbyggnad och civil... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andreas Karlsson