Franska revolutionen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Historiska Media
Vikt
249 g
SAB
Kj.451
ISBN
9789177891734

Franska revolutionen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-01-13
185
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den 14 juli 1789 stormar en parisisk folkmassa den gamla fästningen Bastiljen för att komma åt dess vapenförråd. Detta blir startskottet för en lång och invecklad händelsekedja som kommer att skaka om hela det europeiska samhället i grunden franska revolutionen. Under tio år vibrerar Paris och Frankrike av politiska intriger och uppgörelser, terrorbälde och makabra blodsutgjutelser.

Historieprofessorn Dick Harrison lotsar läsaren genom revolutionens olika faser och förklarar på ett både belysande och lättillgängligt sätt hur Frankrikes gamla regim föll samman och vår nutid började.

Bokserien Världens dramatiska historia tar upp fängslande händelser ur världshistorien. Historikern Dick Harrison återger med engagemang och stor kunskap de personer och skeenden som varit med och förändrat historien. Med sitt nätta format och sidomfång erbjuder böckerna i serien utmärkt läsning för alla med ett intresse för historia.

»Franska revolutionen är en mycket bra, relevant sammanställning av de tankar och de goda intentioner som tyvärr kom att leda till ett skräckvälde, men som ändå förändrade, och sinom tid även förbättrade, många europeiska statsskick.« BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Franska revolutionen
  2. +
  3. Minnen av kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnen av kriget av Nikolaj Nikulin (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Franska revolutionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Franska revolutionen
    Lotta Ryttgens , 30 mars 2022

    Boken är intressant, lättläst och man får en inblick i hur det hela startade och vad som händer sen. Som alltid fångar Dick Harrison läsarens intresse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison