Jakten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (354.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Silverörnserien (del 3)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2019-12-20
Förlag
Historiska media
Översättare
Bodil Bergh
ISBN
9789177891802
Jakten (ljudbok)

Jakten Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-12-20

Styckköp

133

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är vinter år 44 e Kr och efter en serie hårda strider har romarna slutligen lyckats inta britannernas huvudstad Camulodunum. I väntan på våren har legionerna slagit vinterläger utanför staden. När generalen Aulus Plautius förbereder det kommande fälttåget lider hans familj skeppsbrott på Britanniens kust. Hans fru och två barn tillfångatas av blodtörstiga, hämndlystna druider. Två frivilliga ur generalens legion måste kvickt ta sig in på fientligt territorium och försöka frita dem innan de offras till druidernas mörka gudar.

Jakten, tredje delen i Simon Scarrows populära Silverörnserie, är en sidvändare där tempot är högt. Dialogerna är rappa och moderna, och lockar ofta till skratt. Karaktärerna är sympatiska och levande. Berättelsen är indelad i korta kapitel där den övergripande handlingen varvas med strid och action.

Läsaren får följa utvecklingen av de båda huvudpersonerna och får samtidigt stor kunskap om det romerska riket och livet som soldat i dåtidens mest framgångsrika armé. Jakten inleds med en kortare beskrivning av den romerska arméns befälsordning och avslutas med ett efterord där Scarrow förklarar den historiska kontexten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simon Scarrow