Englands historia. Från drottning Viktoria till Brexit (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Englands historia (del 4)
Inläsare
Magnus Roosman
Utgivningsdatum
2020-05-14
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177892595
Englands historia. Från drottning Viktoria till Brexit (ljudbok)

Englands historia. Från drottning Viktoria till Brexit (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-14

Styckköp

131

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Imperiet må ha suddats ut från de politiska kartorna. Det är likväl starkare än någonsin i den kulturella dimensionen. Antalet människor som i dag känner samhörighet med brittiska företeelser är oändligt många fler än de folkskaror som hyllade drottning Viktoria på hennes jubileer och som identifierade sig med Imperiets värderingar under hennes son och sonson."

Vi närmar oss slutet av Dick Harrisons fantastiska kunskapsresa genom Englands historia. I denna avslutande del går vi in i det senaste seklets omtumlande utveckling. Det en gång så mäktiga imperiet är nu försvagat och förminskat. Nationen drabbas hårt av två världskrig, med skyttegravskrig på kontinenten och blitzen som slår hårt mot landets större städer. Uppslitande krig följs av en kulturell storhetstid som ser både Swinging London och punken födas. I samhället sker en genomgripande omvandling under så vitt skilda politiker som Margaret Thatcher och Tony Blair. Den spännande framställningen sträcker sig ända fram till dagens Brexit.

Kvar är frågan vad som väntar England framöver. Det är en av de få frågor som Dick Harrison inte ger svar på i sitt standardverk om Englands historia, från forntid till idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison