Hotet mot demokratin (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-02-20
Förlag
Historiska Media
SAB
Ocga
ISBN
9789177892793
Hotet mot demokratin (häftad)

Hotet mot demokratin

Häftad Svenska, 2020-02-20
249
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Martin Gelins och Erik Åsards fallstudier av Polen, Ungern och USA övertygar. Inte för att de avslöjar något som tidigare varit okänt, utan för att de identifierat och kondenserat vissa oroande tendenser. Deras bok är i första hand en klar, tydlig och övertygande genomgång av det hot som ligger i högerpopulismens dna.« Göteborgs-Posten

Ett spöke från det förflutna hemsöker stora delar av världen: högerpopulismen.

Alltsedan början av 2000-talet har populistiska partier gått starkt framåt inte bara i Europa utan även i övriga världen. Framgångarna har i många fall ritat om ländernas politiska landskap och skapat nya ledarfigurer som Viktor Orbán i Ungern, Rodrigo Duterte i Filippinerna och Donald Trump i USA.

Martin Gelins och Erik Åsards högaktuella bok Hotet mot demokratin är en skarpsynt skildring av högerpopulismens återkomst. Hur påverkas den liberala demokratin i Europa och USA? Är högerpopulismen ett reellt hot mot demokratin? Och hur klokt är det av vänstern att tävla med högern i grenen populism?

Martin Gelin, DN:s korrespondent i New York, och Erik Åsard, professor emeritus i nordamerikastudier, ger oss en djupare förståelse för ett samtida fenomen som i hög grad har satt agendan för det politiska samtalet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hotet mot demokratin
  2. +
  3. Varför Marx hade rätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför Marx hade rätt av Terry Eagleton, Maria Åsard (kartonnage).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hotet mot demokratin