Den som ser (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
535
Utgivningsdatum
2021-03-23
Förlag
Historiska Media
Översättare
Lotta Eklund
ISBN
9789177892847
Den som ser (e-bok)

Den som ser (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-23

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1890 och Dina Grønelv ska gravsättas. Skadorna hon fick efter den omfattande branden på gården Reinsnes tog till slut hennes liv. Kyrkan är fylld till sista plats och längst fram står barnbarnet Karna. Den unga flickan meddelar hela församlingen det hon fick veta på sin farmors dödsbädd: Dina tog under sin levnad två människoliv.
Kort därpå slutar Karna att tala. Varken pappa Benjamin eller styvmamma Anna når fram till henne, och tystnaden smittar snart av sig på familjens samvaro. När Karna försöker ta sitt liv beslutar sig Anna för att ta med flickan till sin hemstad Köpenhamn, där Karna ska få behandling på stadens mentalsjukhus. Resan innebär också att Anna får välbehövlig distans från Benjamin ? och ro att tänka på vad hon vill göra med sitt liv.
Herbjørg Wassmo är en av Norges största och mest älskade författare och har tilldelats en lång rad priser och utmärkelser. Hennes böcker har översatts till 26 språk. Den som ser är en fristående fortsättning på de tre böckerna om den enastående karaktären Dina Grønelv, som fascinerat flera generationer av läsare sedan slutet av 1980-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wassmo Herbjørg