Berlin : slutstriden 1945 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
543
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ulf Gyllenhaak
Vikt
300 g
SAB
K.54b
ISBN
9789177893363
Berlin : slutstriden 1945 (pocket)

Berlin : slutstriden 1945

(2 röster)
Pocket Svenska, 2020-04-29
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I SAMMA STUND SOM DE TYSKA TRUPPERNA marscherade in i Sovjetunionen blev Röda arméns mål att storma Berlin. Först i januari 1945 nådde den revanschlystna armén Tysklands östgräns, och på vägen mot Berlin krossades allt motstånd besinningslöst. Röda arméns framfart kom att kännetecknas av massvåldtäkter, mord, plundring och förstörelse.

Berlin är militärhistorikern Antony Beevors oförglömliga berättelse om fanatism, grymhet och mänskligt lidande. I centrum står två av den moderna historiens mest kända aktörer: Hitler och Stalin. Från sin bunker i Berlin ger Hitler allt vildare och mer desperata order medan Stalin är beredd att offra ett oändligt antal soldater för att erövra Berlin före de allierade.

Berlin: Slutstriden ingår i en nyutgåva av Antony Beevors episka trilogi om andra världskrigets mest dramatiska slag: Stalingrad, D-dagen och Berlin.

Antony Beevor är en av vår tids ledande militärhistoriska författare. Hans böcker Stalingrad, Berlin, D-dagen och Andra världskriget har alla sålt över en halv miljon exemplar bara i Sverige. Totalt har hans böcker översatts till trettio språk. Antony Beevor har erhållit en rad prestigefyllda priser för sitt författarskap, bland annat det mest aktade facklitterära priset i Storbritannien, Samuel Johnson-priset. Nyligen har han på Historiska Media varit aktuell med sin bok Arnhem: Tysklands sista seger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berlin : slutstriden 1945
  2. +
  3. D-Dagen : slaget om Normandie

De som köpt den här boken har ofta också köpt D-Dagen : slaget om Normandie av Antony Beevor (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Antony Beevor