Napoleons fälttåg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krigens historia
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-10-29
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 20 mm
Vikt
429 g
SAB
Kj.452
ISBN
9789177893394

Napoleons fälttåg

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-29
252
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Trots att Napoleons namn än idag är så välkänt har det getts ut förvånansvärt lite Napoleon-litteratur på svenska. Både därför + Brexit + för att Magnus Olofsson skriver trovärdigt och modernt anser jag att hans bok är en av årets väsentliga svenska militärhistoriska böcker.« Totalförsvar & Historia

»Boken, som är mycket utförligt och engagerande skriven, vänder sig till en bred historieintresserad allmänhet. Framställningen fokuserar främst på Napoleons militära bedrifter med detaljerade redogörelser för de viktigaste fältslagen han deltog i.« BTJ

Våren 1796 chockerades den franska armén i Italien. En blott 26 år gammal korsikansk lågadelsman vid namn Napoleon Bonaparte hade blivit utsedd till deras chef. Bonapartes militära meriter var ytterst magra, han hade inte ens lett en bataljon i fält, än mindre en armé på över 60 000 man.

Det visade sig mycket snart att den lille generalens oansenliga yttre dolde en sällsynt talang för att föra krig, samt en väldig arbetskapacitet och en måttlös maktlystnad. De kommande åren krossades Frankrikes fiender en efter en, och i december 1804 krönte sig Napoleon själv till kejsare.

Men kejsarens magnifika förmåga att vinna krig parades inte med en motsvarande förmåga att skapa fred. Bländad av myten om sin egen oövervinnerlighet började Napoleon begå misstag och staka ut sin egen väg mot undergången.

Historikern Magnus Olofsson har skrivit en spännande och kunnig bok om Napoleons fälttåg. Titeln ingår i Historiska Medias bokserie Krigens historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Napoleons fälttåg
 2. +
 3. Napoleon och slaget vid Marengo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Napoleon och slaget vid Marengo av Paul Liska (inbunden).

Köp båda 2 för 571 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Napoleons fälttåg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra historiebok
  Honkler, 14 maj 2022

  Napoleons fälttåg är en bra, informativ och välskriven historiebok överlag. Tycker om beskrivningarna av fälttågen i Europa. Lättläst och rekommenderad.

 2. Napoleon
  Thorbjörn Sjunneson, 20 januari 2021

  Lite svårläst, man får en känsla av att den tryckts ihop för att inte överstiga ett sidantal. Blir rörig och inte medryckande. Innehållet dock intressant.

Visa alla 2 recensioner