Kampen om romarriket (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2020-05-19
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177893431
Kampen om romarriket (ljudbok)

Kampen om romarriket Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-05-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bland historiens mest dramatiska episoder återfinns den så kallade romerska senrepubliken. När män som Julius Caesar, Marcus Antonius och Octavianus - senare Augustus - stred om makten skakade romarrikets styre i sina grundvalar. Här skildras den döende republikens sista tid, då mäktiga potentater på politisk och militär väg förde Rom in i den så kallade kejsartiden. En tid där det som kallats demokrati i allt väsentligt reducerats till en kuliss.

I Kampen om romarriket skildrar den erfarna historikern Eva Queckfeldt de intriger och det maktspel som präglade Roms politiska elit mellan cirka år 100 f.Kr till 20-talet f.Kr. Det är en till stora delar smutsig historia, kantad av mutor, mord och förräderi, som hon berättar med ingående detaljrikedom.

Intressant är att perioden så starkt präglat vår historia att mängder av dess symboler och gestalter sedermera tagits upp av författare som Shakespeare och makthavare som Napoleon och Adolf Hitler.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kampen om romarriket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    -, 1 augusti 2022

    Mycket intressant bok, mycket bra uppläsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Queckfeldt