Berömda svenskar i världen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (313.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Walton Agrell
Utgivningsdatum
2020-07-14
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177893738
Berömda svenskar i världen (ljudbok)

Berömda svenskar i världen Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-07-14

Styckköp

131

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I Berömda svenskar i världen möter vi några personer med den där extra lyskraften, som har utmärkt sig på den nationella och den internationella arenan. De har verkat under olika tidsepoker inom områden som religion, kultur, vetenskap och politik.

Lennart W. Fricks personliga urval återger spännande och dramatiska levnadsöden. Bland andra berättar han om den heliga Birgitta som i allra högsta grad har satt Sverige på kartan, medan upptäckaren Sven Hedin förde in världen i de svenska vardagsrummen. Raoul Wallenberg räddade liv genom hjältemodiga insatser, vilket också Elsa Brändström gjorde som Sibiriens ängel när hon hjälpte krigsfångar i Ryssland. Greta Garbo bedårade på filmduken medan Jussi Björlings tenor förförde på scen och på grammofon.

Sammantaget ger författaren en bild av personernas internationellt uppmärksammade gärningar men skildrar även berömmelsens avigsida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart W Frick

  • Det vakande ögat. Svensk underrättelsetjänst under 400 år

    Lennart W Frick, Lars Rosander

    Spioneriets historia i Sverige har aldrig kartlagts - förrän nu. Sedan Gustav Vasas dagar har det funnits människor som har haft som uppgift att i det fördolda tjäna såväl mäktiga män som statens intressen. Lennart W. Frick och Lars Rosander tar l...