Fascism. En varning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (310.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2020-07-07
Förlag
Historiska media
Översättare
Ole Andersson
ISBN
9789177893752
Fascism. En varning (ljudbok)

Fascism. En varning (ljudbok)

(5 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-07-07

Styckköp

128

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fascism. En varning är en angelägen kampskrift för vår tid, skriven av USA:s första kvinnliga och mycket beundrade utrikesminister: Madeleine Albright.

1900-talet präglades av drabbningar mellan demokrati och fascism, en kamp som skapade ovisshet om frihetens överlevnad och som ledde till miljontals människors död. Det är därför lätt att tro att världen skulle förkasta alla arvtagare till Hitler och Mussolini.
I boken använder Madeleine Albright sina egna barndomsupplevelser från ett krigshärjat Europa och sin erfarenhet som framstående diplomat för att ifrågasätta det antagandet.

Det är tydligt att vi inte lärt av historien. Författaren visar hur fascismen inte bara levt vidare under hela 1900-talet, utan hur den idag utgör ett större hot mot fred och rättvisa än vid något annat tillfälle sedan andra världskrigets slut.
Fascism. En varning är en bok för vår tid som är relevant för alla tider. Albrights kampskrift är skriven med insikt. Den lär oss saker vi måste veta och ställer frågor som vi måste besvara för att vi ska kunna rädda oss själva från att upprepa historiens tragiska misstag.

Boken inleds med ett specialskrivet förord till de svenska läsarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madeleine Albright