Sofia : en drottnings liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2021-09-27
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
216 x 143 x 21 mm
Vikt
460 g
SAB
Kc.49
ISBN
9789177894209
Sofia : en drottnings liv (inbunden)

Sofia : en drottnings liv

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2021-09-27
239
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En drottning före sin tid

År 1856 giftes prinsessan Sofia av Nassau bort med den svenske hertigen Oscar av Östergötland. Makarna möttes i ett gemensamt intresse för litteratur, musik och politik. Föga anade någon av dem att de fjorton år senare skulle sitta som kung Oscar II och drottning Sofia på de förenade kungarikena Sveriges och Norges tron.

Oscar II var storvulen och utåtriktad, och hade ständiga otrohetsaffärer. Men Sofia var inte en drottning som gick ett steg bakom sin make. I Carin Bergströms insiktsfulla och lyhörda biografi skildras tvärtom en drottning som alltid fanns vid kungens sida - som råd givare och osviklig partner.

Förväntningarna på Sofia var höga, hennes främsta uppgift var att föda en tron arvinge för nationens bästa. Sofia uppfyllde dessa krav med råge då paret fick fyra söner: Gustaf (V), Oskar, Carl och Eugen. Drottningen var på många vis före sin tid, inte minst i uppfostran av sönerna. För eftervärlden är hon främst ihågkommen för att ha grundat Sophiahemmet men i biografin framträder en progressiv kvinna med ett uttalat mål att reformera sjukvården i allmänhetens tjänst.

Carin Bergström är fil.dr och docent i historia. Hon har bland annat varit musei chef på Skoklosters slott och överintendent för Kungl. Husgerådskammaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sofia : en drottnings liv
  2. +
  3. Sofia Magdalena : kärlek, revolutioner och mord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sofia Magdalena : kärlek, revolutioner och mord av Claes Rainer (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carin Bergström