Nazismen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-08-10
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 16 mm
Vikt
281 g
SAB
Kfa.53,Kfa.54,Ocgg
ISBN
9789177894667

Nazismen

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-08-10
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För att förstå mekanismerna bakom nazismen, den tyska variant av fascism som växte fram i början av 1900-talet, måste man söka sig långt tillbaka i Tysklands historia. En historia av förödmjukande förluster - och en fatal feltolkning av begreppet germaner - som i förlängningen gav näring åt drömmen om ett bländande tredje rike.

I backspegeln klarnar bilden av hur den grumliga mixen av nationalism och rasism kunde få så katastrofala följder. Nationalismen hämtade näring ur 1800-talets romantiska tankar om en folksjäl , och rasismen hade sina rötter i Tysklands imperialistiska era.

Historikern Dick Harrison lägger i denna bok ett skrämmande pussel av tankegods som ledde den nationalsocialistiska rörelsen fram till ofattbara beslut och handlingar. Boken ingår i serien Världens dramatiska historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nazismen
  2. +
  3. Josef Stalin : en historia om terror och förtryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Josef Stalin : en historia om terror och förtryck av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nazismen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En 'måstebok'!
    Stig L Grasser, 14 oktober 2021

    Jag, likt många andra, har läst massor med böcker och sett mängder med filmer om WW2, och vi känner till namnet på de flesta av Hitlers underhuggare; Göring, Himmler etc. I Dick Harrissons bok Nazismen får vi lära oss massor då den är, vilket f ö är vanligt i Harrisons böcker, sprängfull med kunskap. Att känna till 1900-talets båda förödande krig är i och för sig bra men det är ett plus i kanten om man även vet bakgrunden till VARFÖR dessa båda krig startade för annars blir det som då drabbad... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison