Opiumkrigen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 13 mm
Vikt
226 g
SAB
Koea.46
ISBN
9789177895619

Opiumkrigen

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-01-18
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Berättelsen är inte minst intressant i dag med tanke på Hongkongs särskilda ställning och den utveckling som har skett under senare år med motsättningar mellan Fastlandskina och många av innevånarna i Hongkong. Bertil Lintner är sedan många år bosatt i området och besitter stor kunskap...« BTJ

I 1800-talets Kina var det inte ovanligt att besökare möttes av samma doft både i de fina salongerna och på de sjaskiga syltorna. Opiumrökens söta arom fyllde rum liksom lungor, men blev också orsaken till en uppblossande konflikt.

När Brittiska ostindiska kompaniet använde opiumet som en murbräcka in i den lukrativa kinesiska handeln förvandlades Kina till en nation av missbrukare. Den starkt beroendeframkallande drogen blev så populär och försämrade folkhälsan så till den grad att handeln förbjöds av regeringen. Att beröva britterna en så stor inkomstkälla gjorde man inte ostraffat och svaret gavs med vapenmakt.

I Opiumkrigen berättar Bertil Lintner, expert inom asiatisk historia och politik, om opiumets långa historia och hur den kom att forma det Kina som gick in i 1900-talet, liksom landets speciella relation till Hongkong, vilken än idag är högst aktuell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Opiumkrigen
  2. +
  3. Februari 33 : litteraturens vinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Februari 33 : litteraturens vinter av Uwe Wittstock (inbunden).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bertil Lintner