Engelbrekt och bondeupproren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2021-03-17
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
207 x 132 x 13 mm
Vikt
242 g
SAB
Kc.34
ISBN
9789177895787
Engelbrekt och bondeupproren (häftad)

Engelbrekt och bondeupproren

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-03-17
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»... förmedlar på ett övertygande sätt en mer nyanserad bild av den mytomspunne frihetskämpen Engelbrekt ... 5 av 5, briljant.« BTJ

År 1434 är ett av de största ödesåren i Sveriges historia. Under ledning av Engelbrekt Engelbrektsson reste sig folket i Bergslagen till kamp mot överheten. En fackla tändes i bergsmännens hytta och snart blev facklan en brinnande borg.

Medeltidens sista hundra år blev de oroligaste i svensk historia. Engelbrekt lärde de svenska bönderna hur de skulle besegra kungens legoknektar och bränna adelns borgar till aska. I hans fotspår fortsatte allmogen att höja sina armborst mot kungliga skattepålagor och kräva sin rätt. De skulle inte nöja sig förrän de kämpat sig till en plats vid de beslutandes bord.

Med stort kunnande och öga för detaljer tar Dick Harrison med lyssnaren på en resa genom en dramatisk och fartfylld period ur svensk medeltid.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison