Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
583 g
SAB
Kma
ISBN
9789177895893
Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland (inbunden)

Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-09-20
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En personlig och reflekterande analys av Rysslands slingrande väg från demokratiseringsförsök till auktoritär vändning« Svenska Dagbladet

Historikern och Rysslandskännaren Kristian Gerner befann sig i den ukrainska staden L'viv den 19 augusti 1991 då den misslyckade statskuppen mot president Gorbatjov ägde rum i Moskva. På nära håll följde han utvecklingen som fyra månader senare ledde till att Sovjetunionens flagga halades i Kreml och världen kunde bevittna hur det kommunistiska imperiet föll samman.

I Sovjetunionens skendöd ger Gerner ett inifrånperspektiv på hur befolkningen upplevde de dramatiska åren fram till statens upplösning och hur människorna idag, 30 år senare, minns händelserna. Han visar hur president Vladimir Putin återupprättat polisstaten och lyft fram myten om hur Ryssland frälste mänskligheten från nazismen i stora fosterländska kriget. På senare år har hot mot regimen uppstått, bland annat i form av de folkliga protesterna i Belarus liksom bloggaren Aleksej Navalnyjs kritik mot korruptionen i Kreml. Dessa sätts in i ett historiskt sammanhang som utgör en nyckel till att förstå det moderna Ryssland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Recension.
    Magnus Brynjer, 18 augusti 2023

    En mycket intressant och synnerligen aktuell bok av Rysslandskännaren Kristian Gerner. Skildrar utvecklingen i Ryssland mycket väl. Gerner är alltid intressant att läsa med sin stora erfarenhet av Ryssland, rysk historia och sina kunskaper och kontakter i och med landet. En bok man läser med stort intresse och som våra politiker verkligen bör läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Gerner