Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
216 x 145 x 26 mm
Vikt
594 g
SAB
Kma
ISBN
9789177895893
Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland (inbunden)

Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2021-09-20
253
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En personlig och reflekterande analys av Rysslands slingrande väg från demokratiseringsförsök till auktoritär vändning« Svenska Dagbladet

Historikern och Rysslandskännaren Kristian Gerner befann sig i den ukrainska staden L'viv den 19 augusti 1991 då den misslyckade statskuppen mot president Gorbatjov ägde rum i Moskva. På nära håll följde han utvecklingen som fyra månader senare ledde till att Sovjetunionens flagga halades i Kreml och världen kunde bevittna hur det kommunistiska imperiet föll samman.

I Sovjetunionens skendöd ger Gerner ett inifrånperspektiv på hur befolkningen upplevde de dramatiska åren fram till statens upplösning och hur människorna idag, 30 år senare, minns händelserna. Han visar hur president Vladimir Putin återupprättat polisstaten och lyft fram myten om hur Ryssland frälste mänskligheten från nazismen i stora fosterländska kriget. På senare år har hot mot regimen uppstått, bland annat i form av de folkliga protesterna i Belarus liksom bloggaren Aleksej Navalnyjs kritik mot korruptionen i Kreml. Dessa sätts in i ett historiskt sammanhang som utgör en nyckel till att förstå det moderna Ryssland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sovjetunionens skendöd : en historia om det moderna Ryssland
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristian Gerner